Se opptak av pressekonferansen her:


- Jeg har gjort mitt beste for å finne en diplomatisk løsning på denne humanitære tragedien. Jeg kom hit med et humanitært formål, for å etablere humanitære korridorer inn og ut av Mauripol, sa Kuleba etter pressekonferansen.

Få siste nytt fra Ukraina i Nettavisens direktestudio.

Ukrainske myndigheter ønsker å evakuere sivilbefolkningen ut samt å få nødhjelp inn i byen.

- Dessverre var ikke Lavrov i en posisjon hvor han kunne godta dette, men han vil snakke med de rette myndigheter om behovet for evakuering. Vi diskuterte også en 24-timers våpenhvile, men gjorde ikke fremskritt her. Grunnen til det er at det ser ut til å være andre som tar disse avgjørelsene i Russland, sier Kuleba under pressekonferansen.

Kuleba sa han og Lavrov er enige om å møtes til flere samtaler for å finne en løsning på den humanitære krisen.

- Jeg er klar til å møtes igjen hvis det er håp om å ha en saklig diskusjon og å finne en løsning, sa Kuleba og la til:

- Jeg mener at når to utenriksministre møtes har de mandat til å diskutere løsninger for å få fred og sikkerhet. Dette er et mandat som skal være gitt til utenriksministrene fra deres respektive myndigheter. Jeg er klar til å fortsette å jobbe for å få en slutt på krigen og å få en stans på lidelsen til ukrainske sivile og frigjøre ukrainsk land fra de russiske okkupasjonsstyrkene.

Dette skjedde før møtet:

Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba sier han har lave forventninger til møtet med sin russiske motpart Sergej Lavrov i Tyrkia torsdag.

Kuleba og Lavrov kom til Antalya onsdag til det som skal være det første møtet på ministernivå siden Russlands invasjon av Ukraina startet.

– Jeg må være ærlig og si at forventningene til forhandlingene er lave, sier den ukrainske utenriksministeren før møtet, som han beskriver som «samtaler for å få Russland til å stanse sine fiendtlige handlinger og avslutte krigen mot Ukraina». Hvorvidt møtet blir vellykket vil avhenge av hva slags instruks og direktiver Lavrov har fra Moskva, sier Kuleba.

– Jeg fester ikke noe stort håp til dem, men med effektive forberedelser vil vi prøve å få mest mulig ut av møtet.

Vertslandet ser på sin side ut til å ha tydelige forventninger om et gjennombrudd.

– Jeg håper det kan bane vei for en permanent våpenhvile. Vi jobber for å hindre denne krisen i å utvikle seg til en tragedie, sa Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan onsdag.

Siden Russland startet sin offensiv mot Ukraina har det vært tre forhandlingsmøter i Hviterussland, men disse har ikke ført fram. Møtet i Tyrkia er Lavrovs første utenlandsreise siden krigen startet.

Ifølge FN onsdag var minst 516 sivile drept og 908 skadd i krigen i Ukraina siden den russiske invasjonen 24. februar.