*Nettavisen* Nyheter.

Her sitter politikeren i bare bh'en

Labour-politikeren John Sewel prydet The Suns forside søndag og mandag. Foto: Faksimile/The Sun

Lord Sewel pryder forsiden av den engelske avisen The Sun mandag.

28.07.15 11:53

Klikk på bildet for å forstørre.

Baronesse D'Souza i House of Lords omtalte søndag handlingene til Sewel som sjokkerende og uakseptable. Foto: Suzanne Hubbard (Ap)

The Sun har fått tak i et videoklipp som viser Baron John Sewel (69) ikledd en rød bh.

Klippet er tatt fra en tre kvarter lang film, hvor man også ser Sewel sammen med to prostituerte. Sewel, som er en profilert Labour-politiker, forteller de to at hans tidligere sjef Tony Blair skal ha hatt et «kjærlighetsforhold» til George Bush og at den tidligere statsministerens kone, Cherie Blair, skal være besatt av penger. Det skriver Daily Mail.

Han skal også ha gått løs på andre politikere som statsminister David Cameron, Londons ordfører Boris Johnson og Det skotske nasjonalpartiets Alex Salmond.

Trekker seg

Bildene av Sewel i bh er den andre skandalen på kort tid for Labour-politikeren. Søndag publiserte The Sun et annet filmklipp av Sewel der han sniffer kokain mellom brystene til en prostituert med en fempundseddel.

Lord Sewel, som var visetalsmann for Overhuset, House of Lords, trakk seg fra jobben søndag morgen.

Baronesse D'Souza i Overhuset omtalte søndag handlingene til Sewel som sjokkerende og uakseptable.

- Disse seriøse påstandene vil bli meldt til Overhusets kommissær for standard og til politiet for etterforskning. Det vil behandles som en hastesak, sa D'Souza søndag ifølge BBC.

Scotland Yard har startet etterforskning og ransaket Sewels eksklusive hjem i nærheten av Parlamentet.

I klippet The Sun publiserte søndag diskuterer Sewel, som er gift, prisen på prostituerte. Han forteller at de koster 200 britiske pund, som tilsvarer rundt 2500 norske kroner.

Ifølge The Sun skal Sewel ha blitt presset til å trekke seg fra stillingen.

(Saken fortsetter under videoen.)


- Skandaler blir gode overskrifter

Tidligere denne måneden skrev Sewel et blogginnlegg for Huffington Post om Overhusets nye muligheter til å kaste ut medlemmer som bryter reglene for hvordan man skal opptre i offentlighet.

«Handlingene til noen få ødelegger ryktet vårt» skriver Sewel innledningsvis, og følger opp med at alle medlemmene må skrive under på at de vil leve etter syv etiske prinsipper for livet i offentligheten.

«Skandaler blir til gode overskrifter, mens forebyggende tiltak sjeldent blir det» skrev Sewel kun et par uker før han selv skapte skandaleoverskrifter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.