RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her skal de gifte seg!

Sist oppdatert:
I den 300 år gamle Møgeltønder kirke skal prins Joachim og Marie Cavallier bli ektefolk lørdag ettermiddag.

(MØGELTØNDER/SIDE2): Det er et skue utenom det vanlige som møter Side2s utsendte dagen før den store dagen i den lille landsbyen Møgeltønder på Sør-Jylland i Danmark. Det er første gangen kommunen Tønder og resten av fylket kan skilte med en så stor kongelig begivenhet og det går selvsagt ikke upåaktet hen.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Eventyrlig
En mer HC Andersen-eventyraktig småby skal du lete lenge etter. Ved inngangen til den lille byen, ligger Schakenborg slott der den kommende prinsesse og grevinne av Montpezat, Marie Cavallier og prins Joachim skal bo. Slottet er er dekket av hvite og røde blomster, store hjerter og flagg.

Slottet i seg selv er stort og holdes inngjerdet av brede porter og grumsete vollgraver. Gressplen og trær er trimmet til fingerspissene og Side2 er med mens blomsterkransene blir hengt opp over slottsporten. Vakre roser i lilla, rosa og lyseblått pryder inngangen der de om lag 300 gjestene skal feire de nygifte lørdag kveld.

Men Møgeltønder i kommunen Tønder og resten av Danmark feirer selvsagt også.

Les også:Bryllupsfeber herjer danskene

Må øve
De danske avisene er selvsagt fulle av kongestoff uken før den store dagen. Og i lokalavisen i Tønder skrives det blant annet at Marie takket for sin bryllupspresang fra kommunen på dansk. Bryllupsgaven var for øvrig en kjærlighetsbenk paret får til slottshagen sin, slik at de kan nyte solnedgangen sammen på varme kvelder.

Marie kan ikke dansk ennå, men snakker som sin kommende svigerfar prins Henrik fransk.

I en meningsmåling gjengitt i den danske avisen BT hevdes det at hele 72 prosent av de spurte ønsker at Marie bør lære dansk flytende. Kronprinsesse Mary snakket dansk så godt som flytende før hun giftet seg og den tidligere prinsesse Alexandra lærte også språket svært godt.

En språkekspert avisen har snakket med sier at det vanskeligere å kvitte seg med en fransk aksent enn en engelsk eller australsk og håper Marie vil fortsette å snakke fransk.

(artikkelen fortsetter under bildekarusellen)

78

Nervøs
Alle bruder er nervøse før den store dagen. Blir det perfekt? Er kjolen fin nok? Det er normale spørsmål og Marie har også innrømmet til danske presse at hun er nervøs før den store dagen. Ikke nok med at hele familie og venner ser deg – hele verden ser deg der du skrider opp kirkegulvet i et vakkert kongelig bryllup.

Det danske kokkelandslaget står for menyen (som er ukjent ennå), prins Joachim er medlem av Danmarks Kartoffelråd og stiller dermed med danske nypoteter og prins Henrik skjenker gjestene med fransk vin fra egen kjeller. Festen, der kronprinsparet samt prinsesse Märtha Louise og Ari Behn skal være med på, foregår på Schackenborg Slott.

Ifølge BT skal også to danske pølsevogner være satt opp i slottsparken i tilfelle de kongelige gjestene er lystne på litt nattmat.

Side2 følger det kongelige bryllupet – så følg med for bilder og artikler denne helgen!

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere