Her skal det bøtte ned til helgen

Venter inntil 100 millimeter nedbør i løpet av to døgn.

26.04.19 14:05

Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel for store mengder regn i Buskerud, Vestfold, Telemark og Aust-Agder lørdag og søndag.

- Lokalt kan det komme 50 millimeter i løpet av et døgn og 100 millimeter i løpet av to døgn, skriver meteorologene på Twitter.

Nedbøren ligger fredag og lurer utenfor kysten av Sør-Norge.

- Når den først kommer inn i kveld, blir den liggende over store deler av Østlandet både lørdag og søndag, før den snur og drar sørover igjen, skriver meteorologene.

Meteorologene har sendt ut gult farevarsel for store nedbørsmengder i Buskerud, Vestfold, Telemark og Aust-Agder. Foto: (Meteorologisk institutt)

Flomvarsel på oransje nivå

NVE har sendt ut varsel om flomfare på oransje nivå for deler av Telemark og Buskerud.

- Kombinasjonen mye regn og vedvarende snøsmelting vil gi økende vannføring i små og store elver. Også i vassdrag uten snø ventes stigende vannføring på grunn av mye regn. Reguleringer vil i noen tilfelle virke flomdempende, og varselet vil derfor ikke nødvendigvis gjelde i alle regulerte vassdrag, heter det i varselet.

Sjekk oppdatert farevarsel på yr.no

Snø til uka?

Til uka kan temperaturene i Sør-Norge synke, melder TV 2 med henvisning til varsel fra Storm Geo.

- Ut over uken blir det ordentlig omlegging. Det blir kjøligere, og enkelte steder i Midt-Norge og på Vestlandet er det faktisk meldt snøbyger, sier meteorolog Frode Håvik Korneliussen til TV 2.

Slik ser værvarselet ut for noen av Norges mest folkerike kommuner denne helgen. Foto: (Meteorologisk institutt)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.