Gå til sidens hovedinnhold

Her skal det ikke nytes alkohol

Bydelsadministrasjonen på Frogner mener det er nok skjenking i området rundt Hegdehaugsveien /Parkveien.

PARKVEIEN/HEGDEHAUGSVEIEN: For snart et år siden fikk bydel Frogner såkalt delegert skjenkemyndighet.

Dette skulle føre til at bydelenes retningslinjer ble lagt til grunn når Næringsetaten behandlet bevillingssøknader fra skjenkesteder utenfor den såkale skjenkeringen.

– Som et resultat av bydelens åpningstidsbestemmelser fikk enkelte steder med inngang fra Hegdehaugsveien og Bogstadveien noe utvidet tid i forhold til hva de tidligere hadde, opplyser Næringsetatens informasjonssjef Torild Roaas i en e-post til Lokalavisen.

Foruten dette har ingen serveringssteder utenfor skjenkeringen blitt tilgodesett med utvidet åpningstid.

Setter foten ned

Nå virker det som om bydelsadministrasjonen mener nok er nok i området rundt Hegdehaugsveien og Parkveien.

I forkant av neste ukes møte i bydelsutvalget anbefaler administrasjonen å avslå søknadene fra Romancefabrikken (i Parkveien 29) og Kunstnernes Hus (i Wergelandsveien 17).

Avslagene begrunnes med at det ligger seks serveringssteder fra krysset Parkveien/Hegdehaugsveien og opp til Oscars gate, og at bydelens helsetjeneste til stadighet mottar klager på støy fra beboere i Grønnegate og Uranienborgveien.

– En økt støybelastning i lokalmiljøet kan begrenses ved at ny bevilling ikke innvilges, skriver bydelsdirektør Wenche Ørstavik i sitt forslag til vedtak.

Støyklager hos Fylkesmannen

Lokalavisen har ved flere anledninger omtalt støyproblematikken i området, senest da vi kunne avsløre at bydelens helsetjeneste ikke fikk slått ned på støyproblemet siden de ikke fikk kartlagt støykilden(e).

Etter hva vi kjenner til behandler Fylkesmannen i disse dager en klage fra Sameiet Uranienborgveien 11.PS! Bydelsadministrasjonen vil la Kunstnernes Hus Bar og Restaurant servere til klokken 03:00 inne, og frem til midnatt ute.

Avslaget gjelder uteservering til klokken 03:00.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler