*Nettavisen* Nyheter.

Her skal det skje!

Festplassen gjør seg klar til å bli omdøpt til Gullfest-plassen.

20.10.07 15:46

(iBergen.no) Hadde en tatt snittpulsen på Bergens befolkning i timene før «gullet ska hem», ville nok mer enn én lege blitt bekymret.

Send oss dine bilder av gullstemningen før, under og etter kampen. Enten på redaksjon@iBergen.no, eller mms merk: ib til 1984

Syder av stemning
Byen syder av nervøs stemning. Mange har alt begynt å drikke ned nervene. I Vågen renner det på med småbåter som vil oppleve festen fra sjøsiden, på Fotballpuben har stemningen vert kontinuerlig høy siden kampen mot Lyn for snaut to uker siden, utenfor Brann-butikken i Galleriet er det en lang kø av kjøpekåte fans.

På de mange pubene i byen er det alt blitt fullt flere steder. Folk vil sikre seg plass og kort vei til tappekranene. For deg som har glemt kampstart i gullrusen; Kampen mellom Aalesund og Brann starter klokken 1900.

- Har dokker gullkake? spør en eldre dame betjeningen på ICA-butikken på Nøstet. - Ikke? sier hun forundret når betjeningen kan fortelle at de ikke har fått gullkake i år. (I fjor laget Toro gullkaken vel tidlig og måtte til slutt dele den ut gratis)

Klikk på bildet for å forstørre.

Gullsanger , gulltruser , gullnegler, busser , biler , pølser, pils ... Til og med prisen på gull har nådd nye høyder i dag. Prisen har ikke vært høyere på 30 år, meldes det.

Gullfest-plassen
Da Brann tok NM-gull i 2004, ble Torgallmenningen forvandlet til en maurtue av folk da heltene landet i Bergen etter triumfen på Ullevaal. Denne gangen er Torgallmenningen for liten. Festplassen og dens bakenforliggende areal må taes i bruk.

De portable dassene er på plass, storskjermen på størrelse med en liten leilighet monteres, og politiet sitter på vent før det smeller.

Og for all del - har du tenkt deg til byen i kveld bør du ikke ta bilen. Halve sentrum er nemlig stengt.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.