Her skal det snø i helgen!

REGNBYGER: Det skiftende været med både sol og regn fortsetter i helgen og utover neste uke. Skylden kan vi gi et lavtrykk fra vest for de britiske øyer.

REGNBYGER: Det skiftende været med både sol og regn fortsetter i helgen og utover neste uke. Skylden kan vi gi et lavtrykk fra vest for de britiske øyer. Foto: Lien, Kyrre (NTB scanpix)

Et lavtrykk gir vekslende vær og regnbyger over hele landet. Og i Møre og Romsdal skal det snø.

09.07.15 20:07


Helgen vil by på vekslende vær, med regnbyger over store deler av landet. Grunnen er at et lavtrykk som har utviklet seg vest for de britiske øyer, nå har beveget seg østover.

- Selve lavtrykssenteret blir liggende vest for oss, men vi kommer inn i det samme lavtrykksystemet i helgen, og det er dette som gir oss regnbygene, forklarer Per Egil Haga, statsmeteorolog ved Meteorologisk Institutt.

Men han legger til at det ikke er noe kraftig lavtrykk.

Godt start på helgen

På Østlandet meldes det om en god start på helgen, med lettskyet oppholdsvær og i overkant av 20 grader på fredag. Men lørdag kommer lavtrykket.

- Lørdag og søndag blir ikke like bra. Lavtrykket beveger seg innover Østlandet på lørdag, så utover dagen vil det skye til, og det vil komme regnbyger om ettermiddagen, sier Haga.

Søndag må du også belage deg på regnvær, særlig i indre strøk.

Snøbyger i juli

I resten av Sør-Norge blir det enkelte regnbyger på fredag, og for Møre og Romsdal er det faktisk meldt snøbyger.

- Det ser ut til at det blir bedre utover dagen, og i Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane blir det ganske pent utover dagen, mens det tar lenger tid før det bedrer seg på nordvestlandet og i Trøndelag, sier Haga.

I likhet med Østlandet, vil resten av Sør-Norge også få regnbyger på lørdag og søndag. Temperaturene vil maks komme opp i 20 garder.

Det eneste unntaket ser ut til å komme nord for Trondheim, hvor det er meldt oppholdsvær og perioder med sol på søndagen.

Best i nord

Det fineste helgeværet finner vi i nord. Her blir det stort sett pent vær og temperaturer opp mot 20 grader.

- Det vi kaller en nordisk sommerdag, sier Haga.

Søndag blir den beste dagen, med unntak av ytre deler av Finnmark hvor det kan komme litt regn.

Værvinner til uken

Det skiftende været med både sol og regn om hverandre fortsetter utover i neste uke, og Nord-Norge fortsetter som værvinner. Haga melder om pent vær, men utrygt for noe nedbør i grensetraktene og kystområdene i Finnmark.

- Men stort sett opphold og perioder med pent vær, sier han.

Temperaturene blir maks 20 grader i hele landet.

– Men 20 grader i nord føles varmere enn 20 grader i sør, sier Haga.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.