Gå til sidens hovedinnhold

– Her skal det være stasjon, ikke kiosk!

De som håper på ny t-banestasjon i Homansbyen må være tålmodige. Nå bygges ny kiosk i Hegdehaugsveien 32b, der mange håpet på t-banestasjon.

HEGDEHAUGSVEIEN: Plan- og bygningsetaten har 14.01.2010 gitt rammetillatelse til riving av eksisterende kiosk og oppføring av en take-awaykiosk med utvidet areal og kjeller i Hegdehaugsveien 32b.

Det får leder i Majorstuen Vel, Svein Danielsen, til å rope varsko

– Dette er et vedtak som kan påføre Oslo kommune betydelig kostnader i forbindelse med fremtidig erverv av tomt for oppgang fra Homansbyen stasjon på t-banen, sier Danielsen.

Han minner om at Bystyret i Oslo har vedtatt at bygging av Homansbyen stasjon inngår som del av Oslopakke 3.

– De politiske partiene i Oslo har senere i programmer og vedtak bekreftet dette, nå sist på Oslo Høyres årsmøte den 23.01.2010, hvor Høyre forsterket ønske om å åpne Homansbyen t-banestasjon, presiserer Danielsen.

En sannsynlige plassering av T-banestasjon i Homansbyen vil,i følge vedtak i Bydelsutvalg på Frogner, være under krysset av Hegdehaugsveien og Oscars gate/Josefines gate, sier han og understreker følgenden:

– Uansett stasjonens fremtidige plassering vil det være naturlig å legge oppganger fra stasjonen i området rundt krysset Hegdehaugsveien / Oscars gate, for eksempel der kiosken står i dag.

Reklame

Gigantisk pute: Denne gir optimal sovestilling