RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her skal han bo en uke

Sist oppdatert:
I et telt ti meter over asfalten skal Alexander Lyngaas (28) bo i en hel uke til ende, uten å gå ned på bakken.

Det verste er at Alexander hater vinter og kulde, og har tilbragt de siste ni vintrene i Indonesia og Brasil!

Mandag ettermiddag firte han seg opp på den vesle plattformen til sitt telt, der han skal tilbringe de neste sju dagene. Stuntet er den del av Discovery Channels nedtelling til serien «Everest: Kampen mot toppen».

- Jeg har egentlig ikke tenkt så mye igjennom hva det innebærer å tilbringe en uke på veggen her. Men det blir helt klart en spesiell opplevelse. Her skal jeg spise, drikke, sove og gå på do. Med alt det innebærer, sier Alexander til Nettavisen.

Det eneste han skal gjøre utenfor teltet er når han daglig skal fire seg halvveis ned på veggen, for å bytte ut nedtellingsskiltet. Deretter må han pent klatre opp igjen. Så det bli mer enn nok av dautid. Akkurat som for klatrerne som prøver seg på Mount Everest.

- Det er jo en mulighet til å oppdage litt om seg selv, og kanskje se seg selv i et nytt perspektiv under slike forhold. Jeg har også tatt med meg endel Arne Næss-bøker som jeg har tenkt å lese.

- Men jeg er ingen rutinert klatrer, selv om jeg har drevet litt småbouldring. Jeg driver helst med surfing. Det er mitt liv. Faktum er at dette er min første vinter i Norge på ni år. Normalt er jeg i Indonesia, Brasil eller sånne steder i vinterhalvåret. Men det er jo artig å teste noe nytt, sier 28-åringen videre.

Han plages ikke av å gå i søvne. Det kunne fått litt mer fatale følger den kommende uken...

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere