Gå til sidens hovedinnhold

Her skal John (41) dø

John Allen utløste USAs største menneskejakt da han kjørte rundt og drepte tilfeldige ofre i tre uker.

Det har gått syv år siden den såkalte Beltway-skarpskytteren kjørte rundt på Beltway, som er ringveien som går rundt Washington D.C., og plukket ut tilfeldige ofre.

John Allen Muhammad (41), en tidligere soldat, og medsvorne Lee Boyd Malvo (17 på daværende tidspunkt) utløste den største menneskejakten i USAs nyere historie mellom 2. og 24. oktober 2002 da de to drepte ti personer og skadet tre.

«Kall meg Gud»
Muhammad og Malvo skjulte seg i bagasjerommet på en Chevy Caprice og skjøt ned mennesker med en rifle på ulike parkeringsplasser og bensinstasjoner i Washington og delstatene Maryland og Virginia. Ved to anledninger etterlot de seg tarotkort på åstedet med følgende beskjed: «Kall meg Gud.»

Henrettelsen til Muhammed finner sted klokken 21 tirsdag kveld lokal tid i Richmond, Virginia, skriver The Times. Flere pårørende skal være til stede og overvære hans død. Noen av ofrenes familiemedlemmer har til og med reist helt fra vestkysten for å få med seg henrettelsen.

- Jeg har lyst til å se ansiktsuttrykket hans, sier Nelson Rivera.

Riveras kone ble skutt og drept da hun støvsugde bilen sin på en bensinstasjon i Maryland.

- Jeg har lyst til å se ansiktet hans og seg hvordan han liker det, sier Rivera.

Skapte frykt og panikk
Malvo fikk ikke dødsdom ettersom han var under den kriminelle lavalder da drapene fant sted.

De såkalte Beltway-drapene resulterte i at mange amerikanere i Washington-området ikke våget å dra på bensinstasjoner i frykt for å bli drept. I tillegg ble barn drillet til å dukke så raskt de hørte geværskudd.

Fingeravtrykk på drapsåstedene ble etter hvert sporet tilbake til Muhammed og drapsmennene ble pågrepet 24. oktober mens de lå og sov i bilen.

Motivet bak drapene er ennå uklart. Men kona til Muhammed hevder ektemannen hadde planer om å drepe henne og få det til å se ut som et av Beltway-drapene.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her