RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her skal Norge selges

Sist oppdatert:
Dette huset kan bli svært viktig for norsk næringsliv.

(SIDE2): I oktober 2010 arrangeres Verdensutstillingen i Shanghai i Kina. Regjeringen har besluttet at Norge skal delta, og i den forbindelse ble en konkurranse om utformingen av Norges område på EXPO 2010 gjennomført som offentlig utlyst anbud.

I første runde kom det inn 18 bidrag, disse ble kuttet ned til fem finalister, og fredag ble det klart hvem som er vinneren.

Premieres for gjenbruksmuligheter
Helen & Hard Arkitektkontor vant med sitt bidrag som har fått navnet «The Nature of Norway».

Norge har fått en tomt på 3000 kvadratmeter nær de andre nordiske landene, og her skal paviljongen reises.

Bærekraft og etterbruk er sentrale temaer i den 3000 kvadratmeter store paviljongen. I etterkant av Expo skal det norske bidraget deles opp, flatpakkes og settes opp som parkinstallasjoner ulike steder i Kina, som en del av denne tankegangen. Norges bidrag er satt sammen av 15 enorme «trær» bygget av limtre og bambus. Det er disse trærne som skal gjenbrukes slik at det norske bidraget faktisk gir en verdi til lokalbefolkningen i etterkant.

– Det er viktig for oss å lage noe som folk faktisk har et behov for. Innholdet i hvert tre vil derfor utvikles i samarbeid med fremtidige brukere, skoler og nabolag, sier arkitekt Siv Helen Stangeland i Helen&Hard i en pressemelding.

Norges deltagelse på EXPO 2010 er ledd i en langsiktig satsing mot Kina. Dette skal bidra til å styrke norsk næringslivs konkurranseevne i Kina og fremme Norge som reisemål. Det skal også bidra til å styrke forskningssamarbeid og kulturutveksling.

– Vi har designet et businessenter som skal bli et knutepunkt for norske virksomheter som vil etablere seg og skape relasjoner i Kina. Det er også lagt til rette for tradisjoner og ritualer som er viktig i det kinesiske næringslivet, sier arkitekt Stangeland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere