RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her skal toget gå i klassisk-stil 17. mai

KJØRER SPOR TIL TOGET: Fred Persen skal kjøre fremst i 17. mai-toget, som går rundt traseen på 1,8 kilometer på STIL Stadion i Igeldas.
KJØRER SPOR TIL TOGET: Fred Persen skal kjøre fremst i 17. mai-toget, som går rundt traseen på 1,8 kilometer på STIL Stadion i Igeldas. Foto: Stian Eliassen (Finnmark Dagblad)
Sist oppdatert:
Han skal kjøre fremst i toget for å lage skispor.

- Det er seksti år siden sist vi hadde 17. mai-tog i bygda, og nå er tiden overmoden. Vi gjør skifolkets måte å markere grunnlovsjubileet på, og markerer at man har frihet til å gå på ski også 17. mai, sier ildsjel Fred Persen til Finnmark Dagblad.

Unngår bratte bakker

Persen, som årlig sitter bak scooterstyret i mangfoldige kilometer for å tilrettelegge for ivrige skigåere i Porsanger, avslutter ikke løypekjøringssesongen før tidligst når toget har gått.

- Vi vil bruke traseen på 1,8 kilometer. Den har ikke så bratte unnabakker.

- Da unngår vi at korpset ender opp med å spille Kongesangen i 1/32-takt, fastslår Persen.

I bunad og kofte

Selv om en snøscooter med påhengende sporsetter ikke er det mest tradisjonelle fremst i togene nasjonaldagen, vil Persen sette 17. mai-preg på togstarten.

- Aller først i toget kjører jeg med løypemaskin, med norske flagg montert på sporsetteren. Så kommer korpset, etterfulgt av porsangerværinger i bunader, kofter og Fischer-langrennsski.

Les flere saker i Finnmark Dagblad


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere