Her skal toget gå i klassisk-stil 17. mai

KJØRER SPOR TIL TOGET: Fred Persen skal kjøre fremst i 17. mai-toget, som går rundt traseen på 1,8 kilometer på STIL Stadion i Igeldas.

KJØRER SPOR TIL TOGET: Fred Persen skal kjøre fremst i 17. mai-toget, som går rundt traseen på 1,8 kilometer på STIL Stadion i Igeldas. Foto: Stian Eliassen (Finnmark Dagblad)

Han skal kjøre fremst i toget for å lage skispor.

16.05.14 09:21

- Det er seksti år siden sist vi hadde 17. mai-tog i bygda, og nå er tiden overmoden. Vi gjør skifolkets måte å markere grunnlovsjubileet på, og markerer at man har frihet til å gå på ski også 17. mai, sier ildsjel Fred Persen til Finnmark Dagblad.

Unngår bratte bakker

Persen, som årlig sitter bak scooterstyret i mangfoldige kilometer for å tilrettelegge for ivrige skigåere i Porsanger, avslutter ikke løypekjøringssesongen før tidligst når toget har gått.

- Vi vil bruke traseen på 1,8 kilometer. Den har ikke så bratte unnabakker.

- Da unngår vi at korpset ender opp med å spille Kongesangen i 1/32-takt, fastslår Persen.

I bunad og kofte

Selv om en snøscooter med påhengende sporsetter ikke er det mest tradisjonelle fremst i togene nasjonaldagen, vil Persen sette 17. mai-preg på togstarten.

- Aller først i toget kjører jeg med løypemaskin, med norske flagg montert på sporsetteren. Så kommer korpset, etterfulgt av porsangerværinger i bunader, kofter og Fischer-langrennsski.

Les flere saker i Finnmark Dagblad


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.