*Nettavisen* Nyheter.

Her skjerper USA sikkerheten

Foto: MATTHEW CAVANAUGH (EPA/Scanpix)

Flypassasjerer fra 14 land vil nå bli ekstra sjekket ved innreise til USA.

Økt terrorfrykt gjør at 14 land nå står på en sikkerhetsliste i forhold til flyginger til USA. Passasjerer som ankommer fra disse landene vil gå gjennom en skjerpet sikkerhetssjekk, melder New York Times.

Tester ut ny teknologi
Sjekken vil inkludere full kroppsvisitering, avansert kroppsskanning og en omfattende gjennomgang av all bagasje. Ny teknologi for å oppdage sprengstoff vil kanskje også bli brukt.

Den omfattende sikkerheten gjelder passasjerer som flyr fra Cuba, Iran, Sudan, Syria, Afghanistan, Libya, Nigeria, Pakistan, Somalia, Jemen, Saudi-Arabia, Algerie, Libanon og Irak.

Listen kommer ti dager etter at Al-Qaida gjennomførte et mislykket terrorangrep på et fly på vei fra Amsterdam til Detroit. 23 år gamle Umar Farouk Abdulmutallab prøvde å sprenge seg selv og flyet fra Northwest Airlines i luften 1. juledag. Nigerianeren ble overmannet, og i undertøyet hans ble det funnet sprengstoff.

Les også: Passasjerer overmannet mistenkt flybomber

Ifølge tjenestemenn avisen har vært i kontakt med, kommer de nye tiltakene som en følge av Transport Security Administrations «langsiktige sikkerhetsplaner».

Verden følger med
Det mislykkede angrepet har ført til at sikkerheten har blitt skjerpet verden over. I løpet av noen uker vil flyplassen Schiphol i Amsterdam starte med full kroppsskanning av flypassasjerer som skal til USA. Flere britiske og amerikanske flyplasser har også bestilt slike skannere.

Norge avventer hva EU sier om kroppsskannere.

Ifølge pressesjef Sindre Ånonsen i Avinor, som står for sikkerheten på norske flyplasser, følger de med på den teknologiske utviklingen og ønsker den velkommen.

Les også:Avventende til kroppsskanning

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.