RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her skjuler kaloriene seg

Sist oppdatert:
Sunt kan også være fettrikt. Sjekk hvor kaloriene skjuler seg.

(SIDE2): Du trenger ikke å telle kalorier for å gå ned i vekt. Men kanskje visste du ikke at sprøstekt løk inneholder masse kalorier? Eller at yoghurtis inneholder mer sukker enn vanlig is?

Salat: Sunt, men dropp rømmebasert eller majonesbasert dressing. Bruk: Fransk dressing eller olje og balsamico.

Kylling: Sunt, men dra av skinnet. Der sitter alt det mettede fettet. Lag: Ris og salat til istedenfor pommes frittes og ketchup.

Fisk: Sunt, men mye fett i laks og sild, men sunt fett og masse omega 3. Lag: Fisk i folie med krydderurter istedenfor å steke fisken i smør.

LES MER HELSE, TRENING OG VELVÆRE HER

Knekkebrød: Sunt med masse fiber, men pass på hvor mange du spiser. Det er vanskelig å bli mett på knekkebrød og det lurer deg litt.

Pålegg: Makrell i tomat og leverpostei er sunt, men også meget fettrikt. Kjøp magrere typer og få i deg de samme næringsstoffene. Magert pålegg kan være: Kokt skinke, lett-ost. lett-leverpostei.

Grønnsaker: Ingen restriksjoner. Spis masse! Bruk det på pålegget, lag salater og grill det i folie på grillen.

Frukt:
Det er forskjell på kaloriinnholdet i frukt. Sunt betyr ikke alltid magert, og her kan du sjekke hvilke frukter som inneholder mest sukker. Les saken: Den sunneste frukten

Juice:
Juice som er laget på fete frukter inneholder selvsagt mer kalorier også. Velg den sunneste juicen her: Denne juicen er sunnest

SLIK SPARER DU 12 KILO
Ved å gjøre helt enkle grep kan du spare noen skarve kalorier i hverdagen. du merker det nesten ikke, men alt i alt kan du spare 12 kilo i året ved å følge disse rådene.

Les saken: Slik sparer du 12 kilo

DÅRLIG RÅD?
Mange klager over at sunn mat er dyrt. Her får du en liste over noe av det sunneste og billigste du kan spise.

Les saken: Den billigste sunne maten

JUNK-FOOD
Hvis du først skal skeie ut kan du enten gjøre det med stil eller du kan dytte i deg den verste fettbomben på McDonalds eller Burger King. Det er lov å være litt kritisk til det du dytter i kroppen selv om du er på burgerrestaurant. Sjekk kaloriinnholdet her.

Les saken: Den feteste burgeren

Les saken: Den sunne ferdigmaten

NACHSPIEL
Du trenmger ikke hive innpå med kebab og pølser for å spise god nattmat. Her er noenm tips til digg og sunn nachspielmat:

Les saken: Den sunne nachspielmaten

MIDDAG
Har du dårlig tid, men vil spise sunt likevel? Sjekk i hvilken ferdigmiddag du finner flest kalorier her: Den sunneste ferdigmiddagen

LUNSJ
Styr unna de verste ferdiglunsjene. Vi testet utvalget.

Les saken: Hvem har den verste lunsjen?

MINERALVANN
Drikker du tre glass brus har du fått i deg like mye kalorier som det er i en burger.

Les saken: Du heller nedpå burgere

Les også: Brus er en kaloribombe

Visste du at majones inneholder like mye sukker som Mariekjeks? Eller at cornflakes har en høyere glykemisk indeks enn sukker? Les hele saken her: Disse matvarene lurer deg

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere