Her skyter politiet en forsvarsløs mann

Foto: - (Afp)

Vitne tok bilder da sivile politimenn gjennomførte en ren likvidering på åpen gate.

22.01.11 08:52

Tre politimenn er blitt suspendert etter en skyteepisode på en travel motorvei i den kenyanske hovedstaden Nairobi onsdag.

Bilder fra skyteepisoden viser det som angivelig er en sivil politimann, skyte en mann som ligger forsvarsløs på bakken. Titalls med motorister var vitne til den dramatiske hendelsen. I tillegg ble ytterligere to personer skutt og drept av politiet – mens de lå på bakken, skriver Daily Nation.

Avfyrt mange skudd
Et vitne som fikk med seg hele likvideringen, sier at han hørte politimannen si følgende:

- Legg deg ned, sånn at vi kan drepe deg.

Den andre politioffiseren skal deretter ha åpnet ild mot mennene på bakken. Vitnet sier det ble avfyrt mange skudd.

De sivile politimennene skal deretter ha flyktet fra åstedet før det ankom uniformerte politimenn.

- Ville overgi seg
Et vitne forteller sin versjon av hendelsesforløpet.

- Jeg kjørte i retning av sentrum, og det var tre biler foran meg. Tre menn (politimenn) hoppet ut av en firehjulstrekker og siktet våpnene sine på en stasjonsvogn, sier mannen som tok bildene, til den kenyanske avisen Daily Nation.

- De tre andre mennene kom ut av bilen med hendene i været for å overgi seg. De fulgte ordren og la seg ned på veien, forteller vitnet som ønsker å være anonym. Deretter ble mennene drept, ifølge vitnet.

- Politioffiserene ble beskutt
Politikommandør Augustine Kimantiri, som ankom åstedet like etter likvideringen, forteller at politimennene handlet ut fra et tips.

- Politimennene beordret seks mistenkte menn til å stanse bilen, men i stedet trakk de våpen og begynte å skyte på politioffiserene, deretter oppsto det en skuddveksling, forteller Kimantiri.

Kimantiri sier at de tre drepte mennene ble skutt da de forsøkte å flykte fra stedet, mens deres tre medsammensvorne klarte å slippe unna.

Dette strider imidlertid mot forklaringen til vitnet, og ikke minst bildene.

Får kritikk i FN-rapport
Kenyansk politi ble kritisert i en FN-rapport i 2009 for å praktisere utenomrettslige likvideringer i stort omfang. Ifølge FN blir disse likvideringene nøye planlagt av politiet, og gjennomført regelmessig, skriver Daily Mail.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag