Gå til sidens hovedinnhold

Her slaktes 200 delfiner

Kritikken hagler mot japanske fiskere.

En flokk med innesperrede delfiner blir slaktet ned i den tradisjonelle delfinjakten i Japan, hvor lokale fiskere jager delfiner inn i en bukt, og slår dem i hjel.

Mer enn 250 delfiner ble sperret inne i bukten. Livet til de peneste eksemplarene blir spart, og solgt videre til akvarier. Resten blir slaktet ned. Den tradisjonelle og brutale delfinjakten utenfor den lille byen Taiji, har vært skadelidende for Japans omdømme.

Yoko Ono
Nå har også John Lennons enke, Yoko Ono, kastet seg inn i debatten, og ber japanske fiskere om ikke å delta i den brutale nedslaktingen «av hensyn til Japans framtid». Hun har fremmet anmodningen i et åpent brev til «fiskerne av Taiji».

«Dette vil gi et påskudd til store land og deres barn i Kina, India og Russland til å snakke nedlatende om Japan,» skriver hun.

«Jeg vet det ikke er lett, men vær snill og vurder sikkerheten til Japans framtid, som er omringet av mange mektige land, som alltid er ute etter å svekke makten til landet vårt,» skriver den verdenskjente japanske artisten.

«I denne politisk, sårbare tiden så vil jakten bidra til at barn av verden vil hate japanere.»

- Blør i hjel
Kritikken fra Yoko Ono kommer bare noen dager etter at den amerikanske ambassadøren til Tokyo, Caroline Kennedy, kritiserte delfinjakten i en Twitter-melding.

Sea Shepherd, som er dyrevernsgruppe som følger nøye med på japanske fiskere, hevder at mer enn 200 delfiner ble drevet inn i bukten og drept.

- Det tar opp til 20-30 minutter for disse delfinene å dø ved å blø i hjel, kveles eller drukne i prosessen med å bli slept til slaktehuset, sier aktivisten Melissa Sehgal til Reuters.

Kommentarer til denne saken