*Nettavisen* Nyheter.

Her slår «nissetyven» til

Foto: Lisbeth Andresen (Romerikes Blad)

Lørenskog-ekteparet fikk ubudne gjester på døra, men har det hele på film.

08.12.11 08:15

Stein og Gunn Vinje trodde knapt sine egne øyne da de oppdaget at noen natt til onsdag hadde forsøkt å stjele en av julenissene de har pyntet med utenfor husveggen på Fjellhamar i Lørenskog kommune i Akershus.

- Jeg tittet ut på gårdsplassen da jeg sto opp, og så noen spor i snøen. Kanskje et dyr, tenkte jeg. Først da vi sjekket om overvåkningskameraet hadde registrert bevegelser, så vi at det var en mann. Det er litt ekkelt, sier Gunn Vinje til Romerikes Blad.

Kom kjørende i bil

På videoen fra ekteparets overvåkningskamera ser man hele hendelsen:

Klokka 23.58 tirsdag denne uken kjører en bil forbi huset og fanges opp av kameraet. Sekunder senere rygger bilen tilbake forbi huset, angivelig fordi personen(e) i bilen har oppdaget Vinjes nisse. Bilen stopper ett sekund, og kjører fram igjen.

Bilen kjører da ut av kamerabildet og stopper. Øyeblikket senere kommer en mann løpende fra bilen og inn på Vinjes gårdsplass.

Mannen løper målrettet mot julenissen som har et elektrisk lys med strømforsyning inne i huset. Pyntenissen står akkurat utenfor kameraets rekkevidde, men på videoen ser man hele tiden mannen som står bøyd over nissefiguren.

Fordi strømledningen til lyset går inn i husveggen får ikke mannen med seg nissen. Etter noen sekunder løper han i full fart fra stedet tomhendt i retning bilen, og forsvinner.

Hele opptrinnet er over i løpet av et drøyt minutt.

Advarer mot nissetyver
Stein Vinje og kona har sett på videoopptaket flere ganger.

- At mannen hadde planer om å stjele nissen, er utvilsomt. Han var veldig målrettet da han løp mot nissen, og at han hadde det så travelt tyder på uærlige hensikter, mener 59-åringen.

Ekteparet installerte overvåkningskamera i sommer, etter to tyverier av pyntefigurer.

- I mai ble en trollfigur på postkassa borte. 16. mai satte jeg opp en ny en, og dagen etter var den borte også. Da satte vi opp kamera, forteller Gunn.

De to oppfordrer andre med julepynt ute om å passe på.

- Det er tydelig at noen forsøker å skaffe seg julepynt ved å stjele fra andre. Hvilken glede voksne folk har av en stjålet nisse til 300 kroner kan man bare lure på, konstaterer de.

Lensmannskontoret i Lørenskog har ikke hørt om andre nissetyverier hittil i år.

- Så vidt meg bekjent har vi ikke fått slike meldinger, sier politiførstebetjent Stian Horn.

SE VIDEO: «Nissetyv» fanget på film

SE BILDER: Her slår «nissetyven» til

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.