*Nettavisen* Nyheter.

Her slåss barna i bur

Foto: Fotograbb/faksimile (YouTube).

Barn ned i åtteårsalderen deltar i såkalt Cage Fighting.

22.09.11 15:31

Cage Fighting er en brutal sport i USA og Storbritannia hvor utøverne kombinerer ulike kampsportsgrener med bryting og boksing. Det finnes få regler, og utøverne har omtrent ikke noe beskyttelse. Kampene foregår i et slags bur, og derav navnet Cage Fighting.

Slag, spark og slag med albuen er lov i sporten, mens biting og stikking i øynene fører til diskvalifisering.

Britiske barn deltar
Sporten er beregnet for voksne mennesker, men nå har det blitt lagt ut en video på YouTube som viser britiske barn ned i åtteårsalderen, som deltar i den omstridte sporten, skriver The Telegraph.

Videoen ble filmet under et stevne i Preston i Lancashire, Storbritannia.

Videoen viser blant annet to barn som slåss mot hverandre. Den ene begynner å gråte, og helsepersonell kommer inn i ringen for å sjekke guttens tilstand.

Samtidig kan man høre jubelropene fra tilskuerne i salen. I en annen sekvens blir en gutt sparket gjentatte ganger i hodet av motstanderen.

- Svært forstyrrende
Arrangørene hevder sporten er trygg for barna, men medisinske eksperter er urolige over bildene de har sett fra kampen.

- Dette eksempelet med barn som deltar i Cage Fighting, er svært forstyrrende, spesielt med tanke på at de ikke har noe hodebeskyttelse, sier en talsmann for britiske helsemyndigheter, melder Daily Mail.

En kampsportekspert er også rystet over at barn deltar i den omstridte kampsporten.

- Hovedspørsmålet som jeg ville ha stilt, er hvorfor foreldrene lar barna sine gjøre dette? sier Paul Jackson, som driver kickboksingsenteret Warriors Gym, til The Telegraph.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.