*Nettavisen* Nyheter.

Her slåss den siktede svensken med dørvakt

Foto: privat (Privat)

Dørvakta legger den 27 år gamle svensken i bakken i oktober 2010. Nå er svensken siktet for å ha slått en kvinnelig dørvakt i Porsgrunn til døde.

07.03.12 14:04

Dørvakta på utestedet Daimlers i Porsgrunn var det som havnet i et basketak med den nå siktede svensken. Det var i oktober 2010 at han overmannet 27-åringen og satte på ham håndjern.

Nå er han rystet over tragedien der dørvakt Anne Wendy Madsen (41) på puben Sailors Inn døde av skadene hun ble påført lørdag kveld. Han mener den 27 år gamle svensken, som er etterlyst for vold og flere straffbare forhold i Sverige, burde vært stoppet for lenge siden.

- Jeg overga mannen til en politipatrulje som kom til oss rett etter at jeg hadde lagt ham i bakken. Jeg fikk vite av politiet at mannen var etterlyst for vold og diverse i Sverige, forteller dørvakta til PD.no.

Les også: - Fem unger har mistet mammaen sin

Det unike bildet som viser vakta mens han tviholder på 27-åringen, er tatt om natten 3. oktober 2010, like ved Rådhusparken. 27-åringen stritter voldsomt imot men klarer ikke komme løs fra vaktas grep.

- Han kom til oss og hadde med seg en dame. Han var for beruset og vi nektet ham adgang. Først spyttet han meg i ansiktet. Jeg tørket vekk spyttet og tok tak i skulderen hans. Da sparka han meg i skrittet. Det var svært smertefullt.

- Han løp av gårde, men jeg fikk tak i ham etter noen få meter. Det ble et basketak. Han langet ut og traff meg i skuldra, og slo flere slag uten å treffe noe særlig før jeg fikk kontroll på ham.

- Vi kontaktet politiet og de tok ham med seg. Vi fikk opplyst at det var bra vi hadde overlevert ham, fordi han var etterlyst i hjemlandet Sverige. Siden hørte vi ikke noe mer, forteller dørvakta.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Porsgrunns Dagblad)

Han er nå blitt kjent med at 27-åringen skal være etterlyst for ganske lik voldelig adferd som han selv ble utsatt for, og som dørvakt og fembarnsmor Anne Wendy Madsen ble utsatt for, ifølge siktelsen mot 27-åringen. Mannen er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge og varetektsfengslet i fire uker.

Les også: - Han truet med å drepe meg tre ganger

- Etter det vi nå vet, er det helt opplagt at denne mannen burde vært stoppet før. Han har en historie for å gå til angrep på oss dørvakter, som er der for å skape trygghet for gjestene våre. Dette var også Anne Wendy Madsens jobb, og hun døde på jobb.

- Det er veldig tragisk at denne type folk får fortsette, uten at det får konsekvenser. 27-åringen har rømt fra problemene i Sverige, og har fortsatt på samme måten her, sier dørvakten.

I Daimlers vaktjournal fra 2. oktober 2010 ble mannen registrert med sitt eget navn. I loggen ble det også skrevet at mannen er utestengt på livstid etter slåssing med vakter.

Dørvaktene koplet sakene da de leste om mannen etter pågripelsen på Sailors, og etter at de hadde sett bilde av ham på svenske nettsteder.

- Jeg husker både mannen og episoden veldig godt, sier dørvakta.

Politiadvokat Kjell Ove Ljosåk bekrefter at det var den 27 år gamle svensken som ble innbrakt til fyllearresten i oktober 2010.

- Han ble innbrakt 3. oktober klokka 01.31 etter å ha blitt lagt i jern av dørvakta på Daimlers. 27-åringen ble løslatt dagen etter og bøtelagt med 8000 kroner, sier Ljosåk.

Han måtte i dag tidlig sjekke nærmere hvorvidt 27-åringen var etterlyst eller ikke i oktober 2010.

Les flere nyheter fra Porsgrunns Dagblad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.