Ved Sørenga sjøbad i Oslo var det søndag massevis av folk som nøt pinsesolen, og Oslo kommune hadde plassert ut tre vakter for å holde orden på folkemassen.

Koronareglene som var satt skapte likevel litt forvirring. I følgende område var det bare 200 mennesker som fikk lov til å oppholde seg.

Restriksjonen førte til at det var god plass og avstand mellom badegjestene i det aktuelle området.

Samtidig befant det seg hundrevis av mennesker, flere av dem tett på hverandre, i resten av kaiområdet:

Åse Brandvold, Ellen (9) og Hallvard (6) var noen av badegjestene som ikke visste om at det var vakter og en times ventetid for å komme ut til den mest populære delen av badeanlegget. De ble stoppet av vaktene.

– Vi forsto ikke at det var kø. De burde ha skiltet dette mye bedre, sier Brandvold til Nettavisen.

Se videobilder fra stedet øverst i saken.

– Det er jo ganske merkelig. Man kan jo bare svømme rundt, sier hun, og peker på vannet som omgir bryggen.

Ni år gamle Ellen var ivrig etter å komme seg ut i vannet, men rakk å servere følgende oppgitte kommentar til Nettavisens journalist:

– Jeg skjønner ikke hva som er meningen. Det er SÅ mye plass, sa hun, og kikket lengselsfullt bort på området der det bare var tillatt med 200 mennesker, mens hun og hennes familie måtte nøye seg med trappen og stranden på motsatt side.

Flere av beboerne i området synes folk ikke er spesielt flinke til å holde avstand i området som ikke er regulert av vakter:

Nettavisen snakket med vaktene som var på stedet, som kunne slå fast at det bare var 200 mennesker på bryggen. De henviste videre til Bymiljøetaten for videre spørsmål. Etaten har foreløpig ikke svart på Nettavisens henvendelser.

Også på gangbroen som knytter Sørenga og Bjørvika sammen gikk personer tett i tett:

Badetemperaturen var det ikke så mye å utsette på, selv om Hallvard (6) ikke var like tøff som storesøster:

Også på badeplassen Huk var det mange mennesker som befant seg søndag: