*Nettavisen* Nyheter.

Her smeller det igjen

Foto: AP/Scanpix

Ny kollisjon mellom Sea Shepherd og japanske hvalfangere. Se video.

06.02.10 17:24

Se video nederst i saken.

For en måned siden gikk superbåten «Ady Gill» tapt i møtet med japanske hvalfangere i havområdet rundt Antarktis, og lørdag barket et nytt Sea Shepherd-skip sammen med jegerne.

Denne gangen var det antihvalfangstorganisasjonens skip, «Bob Barker», som fikk seg en kraftig skramme i møtet med japanerne.

Flenge i skroget
Ifølge nyhetsbyrået AAP skal skipet ha fått en rundt 90 centimeter lang flenge i skroget som en følge av sammenstøtet.

- Heldigvis har været bra. slik at vi har fått reparert skaden, sier Sea Shepherd-grunnleggeren Paul Watson.

Sea Shepherd-medlemmene beskriver det som at de japanske hvalfangerskipene sirklet rundt dem som haier før kollisjonen. Det er imidlertid fortsatt uklart hvem som har skylden, og de to partene har publisert ulike videoer som framstiller hendelsen.

Ifølge AAP skal ingen ha blitt skadet i sammenstøtet.

- Må ta affære
Paul Watson oppfordrer nå australske myndigheter til å ta affære med det han kaller ulovlig hvalfangst på nasjonens territorium.

- Det japanerne gjør bryter mot australsk lov om hvalfangst, men ingenting blir gjort for å stoppe det, sier Watson ifølge AAP.

Saken har også vakt oppsikt hos den australske opposisjonen, som mener at statsminister Kevin Rudd og miljøminister Peter Garrett har brutt sine tidligere løfte om å sende skip for å overvåke hvalfangsten, og oppfordrer dem nå til å ta affære.

- Jeg oppfordrer dem til å sende et skip dit med nøytrale observatører med en gang, sier talsmann Greg Hunt.

Talsmann for det japanske fiskeribyrået, Takhasi Mori, sier at de nå forsøker å få klarhet i omstendighetene rundt krasjen.

På Discovery Channel
Sea Shepherd ble grunnlagt av Paul Watson i 1977, og er mest kjent for sin aktivisme mot fiskeri, hvalfangst og selfangst. Gruppen er kjent for sine aggressive framgangsmåter, og enkelte har til og med beskrevet dem som terrorister og pirater.

Organisasjonen har sin egen serie på Discovery Channel med navnet «Whale Wars» der TV-seere passende nok blant annet får se se gruppen med vilje kollidere med hvalfangstfartøy.

Se sammenstøtet i videovinduet under:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag