*Nettavisen* Nyheter.

Her smeller det

Idet kassebilen svinger av veien, kommer det en bil i full fart og skal kjøre forbi.

HTML EMBED

Det er utrolig at det går bra med sjåførene av de to bilene som tirsdag kveld krasjet på gamle riksvei 169 i Fet, ved Sollia i Gan, skriver Romerikes Blad.

Ingen skadet

Videoen som er fanget opp av det fastmonterte kameraet på dashbordet til bilen bak viser hvordan kassebilen blinker til venstre, sakker ned farten og svinger.

Plutselig kommer den hvite personbilen. Da smeller det.

Videoen ble først lagt ut på Facebook-gruppa «NÅ vil vi ha gangveier i Gansdalen, Fet» og Romerikes Blad har fått tillatelse av fotografen til å publisere videoen.

På videoen ser man at personbilen prøver å kjøre forbi to biler samtidig når ulykken skjer.

Ingen personer kom til skade i ulykken.

Enkle trafikkregler

- OJ!

Det er politioverbetjent og leder for trafikkseksjonen i Romerike politidistrikt, Ola Lystad, sin reaksjon når han ser filmen.

Ettersom saken ikke er anmeldt til politiet og dermed en ren forsikringssak, ønsker ikke overbetjenten å kommentere saken konkret, men understreker at trafikkreglene når det kommer til slike saker er klare.

- Den som skal svinge skal tydelig markere med signal at han skal svinge, legge seg til venstre i kjørebanen og sakke farten, sier Lystad.

Det største ansvaret er det imidlertid føreren som kjører forbi som har.

- Han må forvisse seg om at veien er fri, at ingen foran har gitt noen signaler og at man ikke har høyere fart enn at man kan stanse og avbryte forbikjøringen dersom det blir nødvendig, sier Lystad.

Kjemper for gangvei

Hans-Gunnar Sleipnæs styrer aksjonsgruppa på Facebook der videoen først ble pubilsert og er leder i Dalen FAU, som i lengre tid har kjempet for gangveier og sikrere overganger i området.

Kommunen har vært på banen, men det er hos Statens vegvesen Sleipnæs opplever størst motstand. Og det er de som har ansvaret for veien.

- Hvor ofte opplever dere uvettig kjøring?

- For å si det sånn: Hundre meter fra der denne ulykken skjedde, var det for en stund tilbake noen som flytta fordi de ikke turte å bo der lenger på grunn av all grisekjøringa, forteller Sleipnæs.

- Hva frykter dere at kan skje?

- Det er at det skal skje en dødsulykke. Med den kjøringa som er her hos oss, er det bare et tidsspørsmål. Beklageligvis.

Rb.no kjenner ikke identiteten til noen av bilførerne som var involvert i ulykken og har derfor ikke vært i kontakt med dem.

Les flere saker fra Romerikes Blad her.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.