*Nettavisen* Nyheter.

Her smeller oljehavnen

Foto: ROBERTO SCHMIDT (Afp)

Her går Gaddafis styrker til angrep i den libyske oljebyen Ras Lanuf.

11.03.11 10:16

Muammar Gaddafis tropper har gått til angrep i på libyske oljebyen Ras Lanuf. Opprørerne hadde tatt kontroll over oljebyen, men har nå måttet trekke seg tilbake, melder Sky News .

150 soldater og minst tre tanks skal være i området. Bilder som har kommet ut fra Ras Lanuf viser opprørere som kaster seg i dekning og åpner ild tilbake under angrepet.

- Overgir oss aldri
Vest for Tripoli meldes det om sammenstøt i byen Zawiyah. Byen har vært åsted for flere kamper de siste dagene, og opprørerne og Gaddafis styrker bytter på å ha kontroll med byen.

Angrepene kommer bare timer etter at sønnen til Muammar Gaddafi, Saif Gaddafi, har gjort det klart at han aldri kommer til å gi seg.

- Dette er vårt land go vi vil aldri gi opp eller overgi oss, sier han til britisk presse. Han har også gjort det klart at Libya ikke ønsker innblanding fra Nato eller USA.

- Frykter ingen
- Vi er ikke redde for den amerikanske flåten, Nato, Frankrike, Europa. Dette er vårt land. Vi bor her og vi dør her. Vi vil aldri, aldri overgi oss til disse terroristene.

I intervjuet sier Gaddafi også at tiden er moden for et kraftig motangrep. Det sa han altså bare timer etter at opprørerne ble drevet ut av Ras Lanuf.

Nedenfor kan du se innslag fra Al Jazeera.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag