*Nettavisen* Nyheter.

Her snakker Clint til en tom stol

Foto: Faksimile (RNC2012)

Mitt Romney lovet jobber og nytt håp i den viktige avslutningstalen på republikanernes landsmøte. Men Clint Eastwood stjal showet.

31.08.12 09:14

Tidligere Massachusetts-guvernør Mitt Romney (65) lovet å redde økonomien og å skape millioner av nye jobber da han torsdag kveld offisielt ble republikanernes presidentkandidat.

- Det vi trenger i USA er ikke komplisert. Det trengs ingen regjeringsoppnevnt kommisjon for å fortelle oss dette. USA trenger nye jobber. Mange nye jobber, sa Romney i talen i landsmøtesalen i Tampa i Florida, ifølge NTB. Talen avsluttet republikanernes landsmøte.

Budskapet Romney banket inn var at president Barack Obama har feilet og ikke holdt løftene fra fire år tilbake.

- Splittelse og skuffelse
- Jeg skulle ønske at Obama hadde lyktes, fordi jeg vil at USA skal lykkes. Men hans løfter er blitt erstattet av splittelse og skuffelse, sa Romney til landsmøtedelegatene.

I landsmøtetalen ba Romney be velgerne innstendig om å legge til side skuffelsen over Obama og heller sammen med ham bruke kreftene på å gjenoppbygge økonomien og skape nye jobber, melder NTB.

2286 delegater
Nærmere 50.000 overvar republikanernes landsmøte i Tampa denne uken, blant dem 2286 delegater og 2125 visedelegater og 15.000 pressefolk.

En av talerne som fikk mye oppmerksomhet på landsmøtets siste dag var skuespiller og regissør Clint Eastwood. Applausen han høstet da han gikk på podiet var så voldsom at han måtte be folk dempe seg.

Se Clints oppgjør med Obama
- Spar litt til Mitt, innledet han.

Eastwood hadde med seg en tom stol på podiet og lot som det var president Barack Obama som satt der. Til salens fornøyelse, lot den aldrende Hollywood-legenden Obama få unngjelde og gikk hardt i rette med hans politikk både innenriks og utenriks.

Se Eastwoods tale her:

HTML EMBED

- Det er 23 millioner arbeidsledige her i landet. Det er til å gråte av. Det er en nasjonal skam. Denne administrasjonen har ikke gjort nok. Nå er det kanskje på tide at noen andre overtar og løser problemet, sa Eastwood.

Eastwoods oppgjør med Obama har fått massiv oppmerksomhet i etterkant av landsmøtet og er hyppig kommentert på sosiale medier. På Twitter er det opprettet en egen konto, @InvisibleObama, som fredag formiddag hadde 35.000 følgere.

HTML EMBED

Vil oppheve og erstatte Obama-care

- Paul Ryan og jeg har en fempunktsplan. Først; innen 2020 skal Nord-Amerika være energiuavhengig ved at vi drar full nytte av oljen vår, gassen vår, kullet vårt, vår kjernefysiske kraft og vår fornybare energi. For det andre; vi skal gi våre medborgere den kompetansen de trenger for dagens og morgendagens arbeidsmarked. Når det kommer til skole, skal barnet ditt ha en skoleplass. Alle foreldre skal ha et valg og hvert barn skal ha en sjanse. For det tredje, vi skal få fart på handelen ved å få på plass handelsavtaler, og hvis nasjoner jukser i handelen skal det få konsekvenser. Og for det fjerde, for å sikre at hver gründer, hver jobbskaper, at deres investeringer i USA ikke skal forsvinne - slik de har gjort i Hellas - skal vi kutte i statsbudsjettet og bringe Amerika tilbake i sporet mot et budsjett i balanse. Og for det femte, vi skal belønne småbedriftene, Amerikas motor når det gjelder vekst i antall arbeidsplasser, og det betyr å redusere skatten for småbedriftene, ikke øke den. Det betyr å forenkle og modernisere byråkratiet som er det som gjør mest skade for småbedriftene. Og det betyr at vi må begrense de himmelhøye utgiftene til helsesektoren ved å oppheve og erstatte Obama-care.

Mitt Romney i sin tale til republikanernes landsmøte

Her er Romneys fempunktsplan for USA. Se utdrag av talen til landsmøtet her på ABC News:

HTML EMBED

Følg Twitter-meldingene fra Mitt Romney og hans team her:

HTML EMBED
new TWTR.Widget({ version: 2, type: 'search', search: 'from:MittRomney since:2012-08-30', interval: 6000, title: 'Mitt Romney', subject: 'Republikanernes presidentkandidat', width: 480, height: 150, theme: { shell: { background: '#8ec1da', color: '#ffffff' }, tweets: { background: '#ffffff', color: '#444444', links: '#1985b5' } }, features: { scrollbar: false, loop: true, live: true, hashtags: true, timestamp: true, avatars: true, toptweets: true, behavior: 'default' }}).render().start();

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag