Gå til sidens hovedinnhold

Her sniker de i påskekøen

Men noen blir så irriterte at de sperrer veien. - Kan skape farlige situasjoner, advarer Veitrafikksentralen.

Det er påskeferie, noe som fører til store køer rundt om i landet.

- Foreløpig flyter trafikken greit, men ved Minnesund-broen er det lange køer, opplyser trafikkoperatør John Slinning til Nettavisen.

Nettavisen-frontsjef Morten Karlsen står i kø på den aktuelle strekningen.

Han forteller at køen står i høyre felt på en tofeltsvei, men at det likevel er det mange bilister som prøver å snike ved å kjøre forbi på venstre side, noe som skaper stor irritasjon hos bilistene.

- Det er utrolig provoserende å stille seg i kø på høyre side som alle andre, når noen folk bare suser forbi på venstre side og kaster seg inn før innsnevringen, sier Karlsen.

TIPS ELLER BILDER? Kontakt: Vaktsjef@Nettavisen.no!

Slinning i Vegtrafikksentralen opplyser at folk må være obs på at de skal holde køen helt fram til innsnevringen til et felt lenger fremme.

- I tillegg til irritasjon blant andre bilister kan det skape farlige situasjoner dersom biler i høyre felt svinger ut av køen uten å sjekke blindsonen før man bytter felt. Kommer det da en bil i full fart i forbikjøringsfeltet på venstre side kan det ende med ulykke. Oppfordringen er å smøre seg med tålmodighet og vise køkultur, sier han.

Kan bli køkaos
Statistikkmessig var det fredag som var den største utfartsdagen. Slinning sier imidlertid at dagen i dag kan bli minst like trafikkert.

- Forrige fredag gikk jo veldig greit, så det kan hende flere drar i dag, sier han.

- På hvilke strekninger vil det bli mest kø utover dagen?

- I dag er det først og fremst E6 Minnesund og E16 over Hønefoss som vil ha mest kø. I tillegg vil det bli en del trafikk på riksvei 7 mot Hallingdal. Et kryss i Kongsberg skaper erfaringsmessig stor kø for reisende til Geilo, opplyser Slinning.

Her kommer køen
Ifølge Vegtrafikksentralen har det foreløpig vært få ulykker som kan relateres direkte til påsketrafikken.

- Det var en dødsulykke tirsdag, men den kan ikke knyttes til påskeutfarten, sier Slinning.

Rådet fra trafikkoperatøren er å beregne ekstra tid, evt vente til ettermiddagen eller kvelden. Da er det erfaringsmessig mye mindre kø.

Ifølge Slinning er det erfaringsmessig en del typiske problemområder på Vestlandet i forbindelse med påskeutfarten. Disse områdene er: Lavik og Oppedal på E39 og Fodnes-Mannheller på Rv5.

- På Bruravik - Brimnes i Hordaland er det satt inn ekstra ferge mellom 12 - 21, opplyser Slinning.

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn

Kommentarer til denne saken