Gå til sidens hovedinnhold

Her sover Riet gratis i Tromsø

Belgiske Riet Decuyper fant en sofa i Tromsø. Det gjør Norges-ferien både billigere og bedre.

(SIDE2): I tre år har den reiseglade jenta vært registrert som Couchsurfer på nettsiden Couchsurfing.com. Denne våren var det Sverige og Norge som var målet for turen. I midten av april var det en ledig sofa hjemme hos Vidar og Silvia på Håkøya, like utenfor Tromsø.

- Det var en veldig bra sofa, men det beste var at de viste meg rundt i Tromsø og jeg fikk masse informasjon jeg ellers ikke ville fått, sier Riet Decuyper til Side2.

Les også:Slik får du ferien gratis

Norge på sitt beste
Det ble to netter på denne sofaen, før turen så gikk til Alta. Herfra planlegger 26-åringen reisen sin litt dag for dag, men planen er å reise til Sør-Norge om noen uker. Her har hun tenkt å surfe på en ny sofa, og kanskje jobbe litt på en gård. Alt for å oppleve Norge på sitt beste.

- Det er så lite folk som bor her, så jeg kom for å oppleve det. I tillegg ville jeg se snøen, for den har vi ikke hjemme i Brussel.

Inntrykket av Norge er så langt veldig positivt.

- Nordmenn er vennlige, men også litt reservert ovenfor fremmede. Ellers har jeg ingen problemer med å reise rundt, for det går busser overalt og til enhver tid, påpeker hun.

Couchsurfing ...

... er et type nettsamfunn der hensikten er å få overnatte hos folk rundt i verden. I tillegg får du kontakt med folk på de stedene du planlegger å reise.

Her er det bare å registrere seg, søke opp det landet du skal til og så finne en ledig sofa. Her finner du aktuelle profiler og så er det bare å ta kontakt på e-post. Sammenfallende alder eller interesserer kan være en fin start på søket etter en passende sofa.

Etter noen dager får man gjerne kontakt med en av dem som har overnatting å tilby. Det praktisk rundt oppholdet avtales i hvert enkelt tilfelle.

Utenfor sesong
Som mange andre turister, synes også Riet at Norge er et dyrt ferieland.

- Mat kan jeg kjøpe i butikkene, men reiser du utenom høysesongen blir det dyrt å bo. Ungdomsherberge og sovesaler er sjelden åpne nå før sommersesongen.

Derfor er det ekstra greit å benytte seg av en sofa innimellom. Før Riet dukket opp hos Vidar og Silvia på Håkøya, hadde hun sofasurfet seg gjennom noen netter i Trondheim.

- Skal du sove på en sofa gjennom hele ferien, kan det bli veldig mye planlegging. I tillegg er det ikke så enkelt å finne en sofa utfor de største byene. Jeg var nok heldig som fant en sofa utenfor Tromsø, mener Riet.

Har en sofa hjemme
På tur innom Brussel kan hun også tilby en sofa for dem som har registrert seg på dette nettstedet. Så langt har ikke sofasurferen opplevd noe negativt, verken på reise eller som vertskap.

- Man må ikke være så sosial. Det holder å være interessert og prate litt med den som låner bort sofaen sin. Et vennskapelig utgangspunkt er det beste, men det finnes de som bare vil ha en nøkkel og som kommer innom for å sove.

Gjestene kan maks overnatt tre netter på samme sofa og tilbudet finnes i flere varianter og over hele verden.

Les mer om Couchsurfing her.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Les også:

Reklame

Black Week: De beste motekuppene du gjør nå