RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her spiser 120.000 julemiddagen

Foto: Helle Nilsen (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
- Det smaker bra, men det er ikke sprø svor på ribba, sier familien Raa.

Furuset/ (SIDE2:) - Vi må vel si at hjemme er best, sier Liv Raa (56). Sammen med Hege Raa (33) og Fredrik Raa (37) ble middagen lagt til Ikea mandag ettermiddag.

Og valget falt på juletallerken og riskrem. Det er første gang de tre spiste julemiddag hos varehuset, og foruten mangelen på sprø svor, var de fornøyd med smaken.

Sjekk vår dom over Ikeas julemat lenger ned på siden.

Tonnevis av julemat
I år forventer Ikea å servere 120.000 personer julemiddag. Møbelkjeden begynte allerede i november med ribbe og pinnekjøtt på menyen.

- Vi regner med å selge nærmere 20 tonn kjøtt til juletallerkenen, 15 tonn pinnekjøtt, og åtte tonn riskrem, sier kommunikasjonsrådgiver Frode Ullebust ved Ikea.

Ullebust mener at restauranten er svært populær før juletider.

- Noen kommer en gang, andre kommer flere ganger for å få en forsmak på julematen, sier han.

Ribba er hit
Restaurantansatt Alagie Touray (47) bekrefter at det allerede selges mye julemat.

- Det går mest i juletallerken, og ribbe, sier han.

Alagies favoritt er imidlertid pinnekjøtt.

- Jeg smakte pinnekjøtt første gang i Norge. Det var i Bergen da jeg feiret min første jul i Norge.

- Ikke som hjemme
For Julie Amundrød Jensen (27) og Espen Furuhatt (34) er det andre gang de spiser julemiddag på Ikea.

- Det er godt, faktisk, sier Julie.

- Vi spiste julemiddag her i fjor også, men det er ikke som hjemme, legger hun til.

De mener pinnekjøttet fortjener terningkast: 4.

For handlelystne gjester er det en generell enighet om at middagen smaker godt fordi dette er første forsmaken på julematen.

- Dette er den første ribba, så da er det bra. Men noen biter er litt tørre, sier Gitte Nyhus (24).

Likevel gir hun ribbetallerkenen terningkast: 4

For Anders Gjeldnes (45) og Lisbet Dalsrud Urdshals (31) er det første gangen julemiddagen spises på Ikea.

- Jeg har smakt bedre, men det var helt greit. Vi hadde ikke de store forhåpninger, sier Lisbet.

- Ja, det var helt greit, istemmer Anders.

Han påpeker at ribba ikke har sprø svor, og sier med et smil at du legger ikke julebordet til Ikea.

Dommen deres på juletallerken blir: 3

Ullebust sier at mange spiser middag på Ikea for å sikre blodsukkeret før handlingen. Han mener julematen er populær fordi maten, med ribbe, medisterpølse, medisterkakel, rødkål og pinnekjøtt, er en del av ventetiden og forberedelsene til jul.

Liv Raa mener forklaringen er enkel på hvorfor mange spiser julemiddag hos møbelgiganten.

- Vi kommer rett fra jobb og var sultne. Også skal vi handle.

Liv, Hege og Fredrik Raa enes om terningkast: 4

Side2 mener:
Ikeas juletallerken koster 89 kroner, stor 139 kroner.

«Positivt overrasket over juletallerkenen. Selv om ikke svoren var sprø på ribba eller i nærheten av den du får på julaften hjemme, må jeg si at maten var forbausende god. Tallerkenen besto av en stk. julepølse, en farsekake, et ribbestykke, to poteter, rødkål, tyttebærsyltetøy og brun saus.

Potetene var vel store. Rødkålen litt slapp og «sausete», mens farsekaken kunne vært hakket grovere, men hadde utrolig god smak. Ribbestykket smakte mye fett, men det var god smak på kjøttet og julepølsa er jeg ikke så glad ifra før så den skal jeg ikke uttale meg om var god eller ikke. Den brune sausen var veldig god, selv om jeg er vant med kun ribbefett til julematen vanligvis. Jeg tar gjerne en juletallerken til på IKEA før jul selv om jeg gleder meg aller mest til den hjemmelagde julematen».Terningkast: 4

Ikeas pinnekjøtt koster 139, stor 199 kroner.

«Pinnekjøttallerken besto av tre ganske store kjøttbiter, to poteter, kålrabistappe. Veldig positivt at pinnekjøttet ikke var for salt. Fin konsistens og farge på kjøttet, men litt mye fett. Veldig gode poteter, og passe mengde på måltidet. Stort minus for en del vann i kålrabistappen. Dette er langt ifra som julematen hjemme, men ett godt alternativ for en rask forsmak på julematen. Generelt god smak. Stusser over at prisen er høyere enn juletallerken.»Terningkast: 3

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere