RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her stapper tyven en PC i buksa

Foto: Overvåkingskamera (Elkjøp Finnsnes)
Sist oppdatert:
Tyven huker seg ned bak butikkhyllene og stapper en bærbar PC ned i buksa. Så forsvinner han og kameraten ut av butikken.

Mandag i forrige uke fikk Elkjøp på Finnsnes besøk av de profesjonelle tyvraddene.

- Vi har sett disse, og andre som dem, her ofte. Frem til nå hadde de ikke klart å ta noen hos oss fordi vi har hatt de under observasjon. Men denne gangen klarte de å stikke av med en utstillingsmodell uten varesikring, forteller daglig leder ved forretningen, Mikael Moen.

Les saken og se video i Nordlys.no

- Tyvene kom tidlig om morgenen. De var der allerede ti minutter etter at vi hadde åpnet, i det de ansatte var i ferd med å sette ut utstillingsprodukter og lignende. Tyveriet foregikk på et blunk. Den ansatte som var på jobb fikk en telefon og snudde seg for å ta den. Da reagerte de to tyvene lynraskt.

Venter på den rette anledningen

På overvåkningsvideoen ser man tydelig at tyvene venter på den rette anlednigen. Da den kommer reagerer de raskt. Den ene av dem setter seg på huk, tar PC'en og stapper den ned i buksa, før han igjen trekker t-skjorten over for å skjule byttet. Deretter forlater de butikklokalet umiddelbart etterpå.

Hele hendelsen er over på under ett minutt.

Fortsatt på frifot

Lensmann i Lenvik, Arnold Nilsen, forteller at de mistenkte etter tyveriet fortsatt er på frifot.

- De var nok milevis unna allerede da vi fikk beskjeden. Samme dag som de utførte dette kuppet slo de også til mot en annen butikk på Finnsnes. Vi har også fått melding om en lignende hendelse samme dag i et naboliggende politidistrikt.

Kjent fremgangsmetode

Nilsen er klar på at dette er en kjent fremgangsmetode.

- Dette gjelder tyver fra Øst-Europa. De ankommer, utfører flere tyverier på kort tid, og beveger seg deretter raskt av gårde til neste sted.

Lensmannen forteller at de har vært klar over problemet i lang tid, og har også satt store ressurser for å få bukt med det.

- Vi har hatt noen bander med litauere her. Flere av disse har vi fått tak på og også dømt. Men det er vanskelig og ressurskrevende.

Les flere saker i Nordlys

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere