Gå til sidens hovedinnhold

Her står en fremtidig sykepleier

Hva skal du bli når du blir stor? Forrige uke fikk elever ved Nordseter skole mulighet til å tenke gjennom akkurat dette spørsmålet.

NORDSETER: Skolevalg står snart for døren for niendeklassingene på Nordseter skole. Det var derfor nyttig å kunne gå fra rom til rom på skole forrige uke å høre mer om mulige fremtidige yrker.

LES OGSÅ: Skolegrenser vurderes på nytt i august

I klasserommene sto representanter for blant annet politi, medisin, forsvaret, restaurantnæringen, tollvesenet, psykologi og en veterinær. Også smalere felt som geologi, mikrobiologi og heismontasje kunne de lære mer om. Sistnevnte felt interesserte Nikolai Nesjem.

– Pappa er elektriker så jeg kan tenke meg noe innen det. Og så var forsvaret interessant, forteller han.

– Jeg vil bli sykepleier jeg, sier Preben Moberg og forteller at mor er sykepleier.

– Jeg vil gjerne jobbe med mennesker, jeg liker å snakke med mennesker, sier Preben.

Det var Bekkelaget Rotaryklubb som sto bak arrangementet og ved hjelpe av egne medlemmer og kontakter fikk de hele 25 ulike yrkesrepresentanter til å stille opp.

Kom som bestilt

Rådgiver ved skolen Hilde Aarflot vil takke den lokale Rotaryklubben.

– Dette kom som bestilt, vi hadde lyst til å ha en karrieredag og så ringer Rotary og tilbyr seg å organisere dette, sier Aarflot og legger til at dagen gikk som smurt.

– Nå håper vi at dette blir en årlig begivenhet, sier hun.

LES OGSÅ: Emil og Iben må splittes

Psykologi populært

Petter Herø, som har vært ansvarlig for arrangementet i Rotaryklubben, sier de har høstet erfaringer fra Holmenkollen Rotaryklubb. De har holdt karrieredager på Midtstuen skole i rundt ti år.

– Dette er i kjernen av det Rotary står for, det er jo en yrkesbasert organisasjon, sier Herø som også ønsker at karrieredagen skal bli en årlig event.

I forkant hadde de kartlagt hva de 161 påmeldte niendeklassingene var interessert i å høre om. Mange ville høre mer om psykologiyrket, legestudiet var også populært og ikke minst var det mange som ønsket å høre på representanten for politiet.

Marthe Borchgrevink og Tuva Døhlen fortalte at de hadde lært mer om journalistikk, psykologi, fysioterapi, juss og om Forsvaret. De ble særlig inspirert av fysioterapeut Bente Dammerud Arnesen.

– Jeg har ikke lyst til å sitte på et kontor, jeg har lyst til å jobbe med mennesker, sier Marthe og får bekreftende nikk fra venninnen Tuva.

Sander Borge-Hansen synes derimot eiendomsmegleryrket hørtes spennende ut.

– Jeg kunne tenke meg å jobbe med kjøp og salg, forteller han.

Engasjerte elever

Også foredragsholderne koste seg med å fortelle elevene om sine yrker.

Sivilingeniør Hege Skårbekk Dammerud tror mange fikk svar på hva yrket hennes egentlig gikk ut på.

– Jeg opplevde at elevene lyttet og var interesserte. Noen sa til og med at de ønsket å velge retningen, så det var jo veldig hyggelig, forteller hun.

LES OGSÅ: Nye planer rundt gammelt bakeri på Sæter

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler