*Nettavisen* Nyheter.

Her står «Laika» og Magnus Stangeland bom fast

Foto: Schrøder, Tor Erik (Scanpix)

80-foteren klatret på skjæra i Lillesand. - Beklagelig og pinlig, sier Stangeland.

22.05.11 22:50

Yachten «Laika» seilte på litt for grunn sjø søndag morgen. Nå ligger den 80 fot store yachten med 10 graders slagside på et skjær i Ulvøysund ved Lillesand.

«Laika», som kommer fra Vestlandet, kom over Kvåsefjorden fra Kristiansand da den la seg på feil side av stakene, og kjørte rett på grunn, skriver fvn.no.

- Beklagelig og pinlig
Ifølge avisen var tidligere stortingspolitiker og eks-president i Redningsselskapet, Magnus Stangeland (70), om bord i yachten.

- Beklagelig og pinlig, er Stangelands kommentar til fvn.no.

Han forteller at yachten er chartret av flere av hans selskaper og skulle benyttes under skipsfartsutsillingen og skipsfartskonferansen Nor-Shipping i Oslo 24. mai.

Det var ikke Stangeland selv som førte yachten.

12.000 liter diesel
Redningsskøyta «Kaptein Egil J. Nygård» er på stedet. Sammen med en dykker fra Arendal, vil de sammen undersøke mulighetene for å trekke havaristen av skjæret.

Yatchen tar ikke inn vann, og det skal ikke være fare for utslipp. 12 000 liter diesel er om bord.

- Det er avgjørende for dem at vi ikke punkterer noen tanker og at vi unngår utslipp, forteller Roy Alnæs som er kaptein på redningsskøyta "Kaptein Egil J. Nyland" fra Kristiansand, til fvn.no.

Ifølge agderposten.no skal det ha vært fem personer om bord da forliset skjedde. Ingen er skadd, og personene er fortsatt om bord.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag