*Nettavisen* Nyheter.

Her står Oddekalv og ser «Miljødronningen» lekke hundrevis av liter diesel rett ut i fjorden

Foto: Magne Turøy (BA)

Miljøsynderen i Skuteviken er ikke hvilken som helst båt...

06.06.13 14:00

Brannvesenet er på vei med absorberende lenser til kaien ved Skuteviksboder torsdag ettermiddag i 12-tiden, etter at en båt har overfylt diesel, skriver BA.

Meldingen lyder på at 300-600 liter har gått rett i sjøen.

- En båt har overbunkret diesel, og det er gått i sjøen. Vi er på vei med mannskaper sjøveien. Akkurat nå holder vi på å laste om bord lenser. Vi skal prøve å avgrense skadene når vi kommer frem, sier vaktkommandør ved 110-sentralen i Hordaland, Rune Wigum, til BA ved 1230-tiden.

Det ironiske i den litt fortvilte situasjonen i Sandviken, er at båten det dreier seg om tilhører Kurt Oddekalv.

- Det var noe forbanna drit dette her. Men uansett hvor mye du prøver å holde ting på stell, så kan det skje uhell. Dermed gikk det 300-600 liter ut i sjøen, sukker miljøkrigeren, som altså er litt miljøfarlig i dag.

- Litt spesielt at det var din båt, Oddekalv?

- Selvfølgelig. Men jeg er jo ikke forskånet for slike ting bare fordi jeg er miljøverner. Det er nå sånt som skjer, men det er faen så drit. Dette er skjebnens ironi, sier bergenseren til BA.

Han er i overkant forbannet over hele situasjonen.

- Det som skjedde var at vi tømte tankene, og så er det en tankmåler som har hengt seg opp. Da vi fylte på igjen, har den ikke registrert at det ble fult. Dette er noe forbanna møkkk, altså, sier Oddekalv, som er i full gang med å hjelpe brannvesenet i Skutviken.

Klokken 1315 melder politiet at brannvesenets lenser er lagt ut, for å avgrense skadene av utslippet.

Les flere saker iBA.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag