Gå til sidens hovedinnhold

Her startet brannen i Lærdal

Politiet er i ferd med å danne seg et godt bilde av hvor brannen i Lærdal startet, men er fortsatt ikke sikre på brannårsaken.

(NTB): - Vi har en klar oppfatning av i hvilket hus og hvor i huset brannen startet. Vi holder fortsatt alle muligheter åpne, sier regionlensmann Åge Løseth i Sogn til NTB onsdag formiddag.

Det lokale politiet får fortsatt bistand fra Kripos til både den taktiske og den tekniske etterforskningen av storbrannen som herjet Lærdalsøyri natt til søndag.

Etterforskerne har gjennomført en rekke avhør, og det er stort sett én branntomt de tekniske etterforskerne har konsentrert seg om.

- Vi har avhørt de som bor i huset, og de har gitt oss nyttig og viktig informasjon. Vi skal gjøre vårt aller beste for å finne brannårsaken, men det er en stor utfordring på en så nedbrent tomt, forteller Løseth.

Kriminalteknikerne er nå i ferd med å avslutte sitt arbeid i bygda.

- Vi vet nok veldig mye mer når denne dagen er over. Det er ikke sikkert vi trenger å holde på så mye lengre, men det vet vi onsdag kveld, sier lensmannen.

Tilbudt mange hus
Kommunen har fått tilbud om 61 ulike husværer for de mange som mistet boligene sine i storbrannen. Det er blant annet flere hytter, fritidsboliger og andre hus som har stått tomme rundt omkring i området som nå stilles til disposisjon.

Telenor er i ferd med å koble inn de vanlige basestasjonene i Lærdal, og sentrum av Lærdalsøyri har nå fått tilbake normalt 3G-nett. Kommunen opplyser også at områdets 454 fasttelefonabonnenter vil få tilbake forbindelsen i løpet av et par dager.

Både Sivilforsvaret og brannmannskaper var raskt på plass da det natt til onsdag ble meldt om en ulmebrann i lia i Lærdal. Brannmannskapene som kom til, slukket den raskt, opplyser Sogn og Fjordane politidistrikt.

Tirsdag fløy et politihelikopter med varmesøkende kamera over dalen for å se etter ulmebranner, og Sivilforsvaret vil fortsette å stå brannvakt minst fram til torsdag

40 hus
Onsdag ble tallene på antallet nedbrente bygninger på Lærdalsøyri oppjustert til 40, blant dem 17 boliger.

- Blant de nedbrente bygningene er det 17 eneboliger, fem garasjer, ni driftsbygninger eller uthus og ni andre bygninger, som klubbhus, skytterhus og et bakeri, sier informasjonsansvarlig Odd Helge Brugrand i Lærdal kommune til NTB.

Reklame

Slik blir du glad i i løpe

Kommentarer til denne saken