RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her stikker fangene av

Foto: Alter TV (AP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Et helikopter var alt fangene trengte for å rømme fra et høysikkerhetsfengsel i Hellas.

De to fangene som rømte er blant de mest berykta i landet. Søndag brukte Vassilis Paleokostas og Alket Rizai et helikopter i sin flukt fra fengselet i Aten.

Har erfaring
De to fangene har også rømt sammen en gang tidligere, melder NTB. De rømte fra et fengsel i 2006 og ble først tatt til fange igjen i fjor. Søndag var de på rømmen igjen.

Flukten virker å være nøye planlagt. Et helikopter ankom høysikkerhetsfengselet Korydallos, plukket opp de to fangene og fløy av sted.

Et eldre par fant kort tid senere helikopteret nord for Aten. Piloten var bundet og hadde en hette over hodet. Han fortalte politiet at helikopteret var bestilt av et par som sa de ville fly fra byen Itea til Aten.

Kidnapping og drap
De to fangene skulle etter planen møte for retten mandag, i forbindelse med rømningssaken fra 2006. Også da tok fangene i bruk helikopter.

Rizai soner en livstidsdom for drap som han ble dømt for i 2003, mens Paleokostas er dømt til 25 år i fengsel for bortføring av en forretningsmann.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere