Gå til sidens hovedinnhold

Her stikker innbruddstyvene med 500.000

De ringte på døra flere ganger, og ettersom det ikke var noen hjemme, tok de seg inn i huset

Onsdag i forrige uke ble det begått et grovt tyveri i en bolig på Neskollen i Romerike. Innbruddstyvene fikk med seg eiendeler til en verdi av en halv million kroner, skriver Glåmdalen.

- Det var minst tre personer, og de tok med seg eiendeler av gull og sølv. I tillegg var dyre klokker, smykker og dresser stjålet, sier politiførstebetjent ved Nes lensmannskontor, Gunnar Foseid til Glåmdalen Nett.

Knuste soveromsvindu
Innbruddet skjedde mellom klokka 09.45 og 10.30 mens huseieren var ute på et ærend.

- Mens huseieren var borte kom tre personer til stedet. De ringte på døra flere ganger, og ettersom det ikke var noen hjemme, tok de seg inn i huset. De knuste soveromsvinduet, forteller Foseid.

Området er kameraovervåket, så innbruddstyvene ble fanget på film. Politiet dro til stedet og foretok sine undersøkelser.

- Huseieren har alarm i huset, men det er ingen alarmsensorer på soverommet. Rådet må være å ikke oppbevare verdigjenstander i rom der alarmsensorer er fraværende, sier Gunnar Foseid.

Pågrepet
Politiet mente tidlig i etterforskningen at det var snakk om mobil vinningskriminelle. Flere politidistrikt ble varslet om saken, i tillegg til Kripos.

Fredag ble tre personer pågrepet i en gate i Oslo. I bilen lå det meste av tyvegodset som tilhørte huseieren på Neskollen. To menn fra Chile og én fra Argentina, alle i 20-årene, ble framstilt for varetektsfengsling i Oslo sist mandag. De kan også knyttes til flere forhold i Asker, Bærum og Drammen, sier Gunnar Foseid.

- Huseieren er overlykkelig og fornøyd. Jeg har fått forståelse av at det meste som ble stjålet lå i bilen, legger han til.

Rekognosering
Politiførstebetjenten har også fått telefon fra en annen beboer på Neskollen. Vedkommende husket på en hendelse som skjedde forrige torsdag, som kan settes i sammenheng med det grove tyveriet.

- Ved 12-tiden ringte det en mann på døra. Mannen var ung, rundt 20 år, mørkt kort hår og framsto som spansktalende. Mannen spurte etter «Maria», men det bodde ingen med dette navnet i huset. Videre gikk mannen til fots og forsvant. Ingen bil eller andre personer ble observert, forklarer Foseid.

Dette var altså dagen etter det grove tyveriet, og dagen før tre personer ble pågrepet i Oslo.

- Jeg føler meg rimelig sikker på at dette er fra den samme grupperingen av mobile vinningskriminelle, og at dette var en rekognosering i området. Alder, nasjonalitet og utseende passer også meget bra. Hvis noen andre har opplevd lignende i Nes, der beskrivelse av personen passer, må kontakte Nes lensmannskontor snarest, sier Gunnar Foseid.

Oppfordring
Han oppfordrer til at naboer må være flinke til å følge med hverandre.

- Det handler om å bry seg om hva som skjer i nabolaget. Hvis man ser noe mistenkelig, så vær observant og notere for eksempel bilnummer. Og kjapp informasjon til politiet er viktig, understreker Foseid.

Les flere saker fra Glåmdalen her.

Reklame

Her kan du levere Lotto