RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her stikker tyvene med steinene

(Overvåkningskamera Stopp Tunejordet)
Tyver tok flere tonn med stein fra Stopp

(sa.no ): I løpet av helgen har noen stjålet seks svære kampesteiner fra uteområdene ved kjøpesenteret Stopp i Østfold.

Hver av steinene veier flere hundre kilo.

- Jeg har vært her i mange år. Dette er noe av det rareste jeg har vært med på, det er rett og slett et mysterium, sier Kenny Baller ved kjøpesenteret til Sarpsborg Arbeiderblad. Da han kom på jobb mandag morgen, kunne han fastslå at seks digre steiner var søkk vekk fra områdene utenfor kjøpesenteret.

Tunge steiner
- Steinene veier mellom 350 og 500 kilo. Så dette går ikke for to mann med trillebår. Dette tyveriet krever en innsats, konkluderer Baller, som fant bevis for at steinene er blitt løftet med truck. Noen meter utenfor kontoret forsvant en av steinene. Der ser man tydelig spor etter en truck, både i gressplenen og på asfalten. Trucken har åpenbart spolet på bakken, da det er svarte merker etter gummidekkene. På flere av stedene der steinene har stått, er det spor etter gaffelen på trucken.

Må nesten le
Ved Stopp på Tunejordet har de blant annet brukt steinene for å hindre biler fra å kjøre over gressplener. Steinene fungerer som sperremateriell. Hva tyvene skal bruke de digre steinene til, er en gåte for Kenny Baller.

- Jeg aner ikke hva man skal bruke dem til. De egner seg ikke som pynt på eiendommer. De er også upraktiske som fyllmasse. Det er utrolig hva folk stjeler, og det er nesten så jeg må le litt av det hele. Steinene er ikke spesielt kostbare. Det er transporten av dem som medfører utgifter. Og skurkene som har vært på ferde på Tunejordet må ha hatt et stort kjøretøy for å frakte tyvegodset bort.

Til sammen veier steinene flere tonn

.

Fanget på film
Kjøpesenteret har kameraovervåking. Men stort sett er det inngangspartiene som blir filmet.

Trucken ble likevel fanget opp av et kamera ved inngangen til senterkontoret. Kenny Baller brukte derfor deler av mandagen til å gå igjennom overvåkingsbildene fra helgen for om mulig å kunne identifisere trucken. Og etter noen timers filmgjennomgang, fant han bilder fra tyveriet. Man ser tydelig at en truck blir brukt til å frakte bort en av steinene. Trucken har to hjul foran og ett bak.

Baller tror det dreier seg om utenlandske tyver.

Slike trucker blir ofte brukt på lastebiler. Dette er nok en utyenlandsk sjåfør som vi aldri kommer til å finne, sier han.

Ønsker tips fra publikum
Drifts- og sikkerhetsansvarlig Kenny Baller ønsker også tips fra publikum i saken. Mange mennesker beveger seg i området, og dersom noen har sett noen som har kjørt truck med steiner på gaffelen i helgen, ber Baller om at de tar kontakt. På bildet av trucken ser man at det går en person i bakgrunnen og lufter en hund.

Politiet har registrert tyveriet og vil få en anmeldelse i løpet av dagen. Men de kommer trolig ikke til å legge ned mye ressurser i å løse steinmysteriet på Tunejordet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere