Gå til sidens hovedinnhold

Her synker luksusbåten

10-millionersyachten til båtkjendisen ble slukt av havet. Se de dramatiske bildene.

Klikk her for å lese TV 2 Nettavisen på mobilen din

En plutselig brann om bord på luksusyachten på 50 fot førte til at et ektepar måtte kaste seg i sjøen for å berge seg fra flammene. Heldigvis kom tre unggutter fra Ålgård til unnsetning, og fikk reddet dem opp i sinn Pionér-jolle. Redningsselskapets båt «Hvaler» forsøkte å slukke brannen, men lyktes ikke før havet slukte båten.

Det var båtkjendisen Georg Askvik som sammen med kona Wenche måtte hoppe i sjøen da båten tok fyr, skriver VG. Askvik er medeier av det kjente båtselskapet «Askeladden» (Henrik Askviks Sønner), som i fjor omsatte for 320 millioner kroner. Askvik er en av tre aksjonærer i selskapet, sammen med Henrik Askvik og det amerikanske selskapet Brunswick.

Se flere bilder fra redningsaksjonen under

Gunnar Steinsland (15), Kent Aadnøy (15) og Henrik Støileholmen (16) er på hytteferie på Sørlandet. De havnet midt i dramaet, og ble dagens helter da de la merke til at båten av typen «Skagen 50» brant ved Agneskjær utenfor Lindesnes.

- Vi skulle egentlig bare gå en tur ut til Lindesnes fyr, men etter en stund fikk vi se en båt det strømmet ut røyk fra. Vi stoppet opp, og da begynte det plutselig å brenne mye mer. Da så vi også et ektepar som lå i sjøen, sier Steinsland til TV 2 Nettavisen.

Vennegjengen fikk reddet ekteparet opp i båten, og varslet så politiet.

- Vi ble litt sjokket, men vi fikk varslet politiet, og snakket litt med ekteparet for å sikre oss at det gikk bra med dem. Deretter gikk vi bare hjem til hytta til kompisen min, sier Steinsland.

Været i området var svært fint. Ifølge operasjonsleder Ove Austenå ved Agder politidistrikt står det nå bra til med ekteparet. Verre gikk det med båten, en luksusyacht av typen Skagen 50.

- Den ligger nå på 24 meters dyp. De to som var om bord ble tatt til legevakten for en sjekk, men det skal ha gått bra. Vi fikk melding om hendelsen 13.50 mandag ettermiddag, sier Austenå.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken