Gå til sidens hovedinnhold

Her synker teaterbåten

Hele landet er preget av værets herjinger.

Den tidligere teaterbåten «Innvik», som ligger fortøyd ved Svestad brygge på Nesodden, synker.

Brannvesenet meldte ved 02-tiden at det ikke er mer å få gjort i natt. Båten ligger fortøyd og Sivilforsvaret holder vakt til imorgen, skriver Akershus Amtstidende .

Det var ved 23.15-tiden at brannvesenet først meldte om at "Innvik" var i ferd med å synke ved Svestad brygge.

Ifølge politiet i Follo er det hull i båten, og hun tar inn vann.

- Det er rundt 4 tonn råolje ombord i båten, sier innsatsleder Per Olav Tjore i Follo politidistrikt til Amta.

Politi og brannvesen venter rundt klokken 00.45 på assistanse fra Kystverket.

- Båten hviler på akterdelen, og vi kjemper for å forhindre at bunkersoljen lekker ut i sjøen. Vi venter nå på hjelp fra Kystverket, som er mer kyndige enn oss på slike situasjoner, sier Tjore.

Båten er i ferd med å gå rundt, og brannvesenet var på stedet med store styrker.

Innstilte og forsinkede fly
Fredag slet flyselskapene med en rekke innstillinger, spesielt på Vestlandet. Avinor tror problemene vil forplante seg utover fredagen.

Er flyet ditt i rute? Sjekk her.

Ved 9.30-tiden fredag var 22 ulike avganger fra 13 ulike flyplasser innstilt. I tillegg var det mange forsinkelser i flytrafikken.

- Spesielt Vigra ved Ålesund sliter med å holde flyplassen åpen. Her blåser det opp mot 60 knop i vindkastene (sterk storm), og vinden kommer på tvers av rullebanen. Vi har også vært nødt til å stenge Ørsta Volda for kortere perioder, opplyser kommunikasjonssjef Guri Høeg Ulverud i Avinor til NTB.

LES OGSÅ: Flesland åpnet igjen - fullt kaos på Sola

Et Norwegian-fly som sto på bakken på Ålesund lufthavn Vigra ble snudd 90 grader rundt av vinden og krasjet inn i en flytrapp.

Hun sier at passasjerene må regne med at forsinkelser og innstillinger vil forplante seg utover dagen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ferger fortsatt ved kai i Rogaland
Fortsatt sterk vind sørger for fergestopp på Boknafjorden mellom Stavanger og Haugesund. Også flere bruer er helt eller delvis stengt.

Fergeforbindelsen Arsvågen-Mortavika måtte stenges torsdag ettermiddag da vinden ble for sterk. To fullastede ferger lå og ventet i fire og en halv time før de kunne legge til kai i Arsvågen i Bokn kommune, ifølge Haugesunds Avis. Til sammenligning tar turen over Boknafjorden normalt 20 minutter.

Send oss dine beste værbilder!

Fredag morgen ble det gjort et nytt forsøk på å åpne båttrafikken, men dette ble raskt avblåst, melder Fjord1 på sine nettsider. Det er uvisst når værholdene vil tillate at trafikken starter igjen.

Også Boknasundbrua i Bokn kommune og Karmsundbrua i Karmøy kommune har blitt stengt som følge av været. Haugaland og Sunnhordland politidistrikt melder at førstnevnte er åpnet for personbiler, men påpeker at dette avhenger av været.

Togene går igjen - men sakte
Sørlandsbanen og Jærbanen kjører igjen fredag morgen, men med redusert hastighet.

Både Sørlandsbanen og Jærbanen måtte stenge enkelte strekninger på grunn av uværet torsdag. Fredag morgen går togene på begge strekningene igjen.

- Men den sterke vinden gjør at de går med redusert hastighet, så det er fremdeles forsinkelser, samt enkelte innstilte avganger på Jærbanen mellom Stavanger og Sandnes, opplyser pressevakt Liv Eggebø i NSB til NTB.

På Sørlandsbanen ble strekningen mellom Nelaug og Vennesla stengt torsdag fordi en kjøreledning blåste ned. Den er nå reparert. Hele strekningen på Jærbanen mellom Stavanger og Egersund ble stengt på grunn av vindens herjinger på Vestlandet torsdag.

NSB oppfordrer passasjerene til å følge med på selskapets nettside der det legges ut oppdatert informasjon om avganger og forsinkelser .

12.000 strømløse
Uværet har satt sitt preg på store områder i Sør-Norge, og fredag formiddag er omtrent 12.000 husstander uten strøm.

- Det er meldt periodevis full storm på Rogaland i dag og situasjonen er derfor ikke over, melder Norges vassdrags- og energiverk (NVE). De følger utviklingen av værsituasjonen utover dagen.

Ifølge NVE ser det ut til at god beredskap hos nettselskapene så langt har ført til rask gjenoppretting av strømtilførsel i de fleste områder der strømmen har vært borte.

Totalt var mer enn 30.000 husstander på Sørlandet og langs Oslofjorden tidvis uten strøm torsdag kveld.

Buss blåste av veien - tre skadet
Tre personer ble lettere skadd da en flybuss blåste av veien ved Vigra utenfor Ålesund fredag morgen. Bussen ligger så den sperrer veien, opplyser operasjonsleder Trygve Ødegård i Sunnmøre politidistrikt.

Mange og glatte veier har fredag skapt store problemer for biler og busser flere steder i landet.

To skolebusser sled av veien i Hordaland. Totalt har fire busser havnet utenfor veien i Hordalands-distriktet fredag morgen, to av dem fraktet skolebarn, skriver VG.

I Os ble dørene på bussen sittende fast etter at bussen skled av veien.

Skolebarna måtte hjelpes ut via sjåførens siderute. Ingen ble skadd i hendelsen.

Uværet i sør roer seg
Selv om uværet over Sør-Norge har mistet litt av futten, ber myndighetene folk være forsiktig på vei til jobb og skole i morgentimene fredag.

LES OGSÅ: - Hold dere innendørs

I Hordaland kan det bli problemer på veiene på grunn av snøfall.

- Det har vært en rolig natt i Hordaland, men snøværet kan gi trafikale utfordringer. Kjør forsiktig, var oppfordringen fra Hordaland politidistrikt ved 5-tiden fredag morgen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

LES OGSÅ: Her reddes hun fra stormen

Også i Rogaland ber politiet folk være forsiktig.

- Politiet har det siste døgnet hatt en travel arbeidsdag. Vinden har variert fra liten storm til orkan. På dette døgnet har det blitt meldt inn 115 naturskader til politiet. Det er alt fra nedblåste trær, trær over ledningsnett, tak som løsnet fra hus, leiligheter og bedrifter, båter og flytebrygger som løsnet, taksteiner som falt ned fra tak og vegger og flygende trampoliner, opplyste operasjonssentralen i Rogaland politidistrikt tidlig fredag morgen.

Rydder Stavanger sentrum
Stavanger sentrum ble åpnet for trafikk igjen sent torsdag kveld etter å ha vært stengt siden torsdag ettermiddag på grunn av stormen.

Folk i byen bes følge med på Stavanger kommunes nettsider for oppdatert informasjon.

- Fredagen vil gå med til opprydning og å få oversikt over eventuelle skader som ennå ikke er meldt inn, sier Trygve Petter Nilsen i Park og vei.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Siden klokken 10 torsdag formiddag er det kommet inn 37 meldinger om veltede trær på kommunens digitale feilmeldingstjeneste VOF. Også på telefon har folk meldt om trær, løse gjerder, bygningsdeler og annet.

LES OGSÅ: Hurtigruta traff Tromsøbrua

Deler av et tak blåste av en boligblokk i Rogaland og smadret en bil. Men politiet legger til at det ikke har kommet inn meldinger om personskader.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Strømlinjer
Utover dagen fredag er det ventet at vinden sakte, men sikkert vil roe seg ned, men mulig snøfall kan gjøre det glatt på veiene i Rogaland.

Lyse Energi i Rogaland oppfordrer folk til å passe særlig godt på hvor de beveger seg fredag.

- Uværet kan ha ført til at strømlinjer henger ned mot bakken eller ligger på bakken. Det er særdeles viktig at alle holder god avstand til strømlinjer, både barn og voksne. Dette gjelder også trær som ligger bort til eller over strømlinjer fordi de kan være strømførende, opplyser kommunikasjonsrådgiver Ingvild Ween.

- Det blåser fortsatt friskt, så vi kan dessverre ikke garantere at det ikke er noen strømlinjer som er strømførende når voksne og barn skal til jobb og skole fredag morgen. Det kan også være linjer nært bakken som ikke er meldt inn til Lyse eller at hendelsen har skjedd i løpet av natten, legger hun til.

SE VIDEO: Trafikkaos på glatte veier i Hordaland

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken