*Nettavisen* Nyheter.

Her takker han for seg

Foto: Screen caption (NRK) (Nettavisen)

- Jeg hadde håpet å slippe unna.

13.09.10 06:00

Værmelder Arild Mentzoni har søndag sin siste arbeidsdag som værmelder i NRK.

De som så Søndagsrevyen søndag kveld fikk se Mentzonis siste værmelding for Dagsrevyen, og etterpå kom Einar Lunde inn foran kameraet og ga værveteranen blomster.

- Det kom som en overraskelse, forteller Mentzoni til Nettavisen, som forteller at han synes det var hyggelig.

- Det var hyggelig, men jeg skulle helst sluppet unna. Jeg har ikke vært på TV for å profilere meg selv, sier han beskjedent.

Vil slippe til andre

Mentzoni fyller snart 65 år, og ser fram til pensjonisttilværelsen.

- Nå skal jeg ta det rolig, pusle litt hjemme, holde på med hytta, reise litt og bruke tid med barnebarna mine, sier Mentzoni til Nettavisen.

Han er takknemlig for de årene han har hatt hos NRK og Meteorologisk institutt.

- Jeg har vært så heldig å få drive med det jeg liker, og jeg er åpen for å ta noen vakter på instituttet hvis de trenger det, forteller han, men understreker at TV-karrieren er helt over.

Holdt masken
Værmeldingen ble introdusert som «noe spesiell», men Mentzoni selv holdt masken og leverte nok en plettfri og profesjonell værmelding. Til slutt kom en avskjedshilsen til det norske folk.

- Og siden dette er min siste værmelding, takker jeg for meg, sa Mentzoni, og trodde det var enden på værmeldervisa. Men da kom Einar Lunde løpende.

- Et lite øyeblikk, Arild Mentzoni! Dette er din siste værmelding, og din aller siste Dagsrevy-sending, sa Lunde, før han skrøt av mannen med nesten 30 års erfaring som værmelder.

- Vi har frydet oss over din presentasjon, klar og tydelig, selv om man ikke alltid er like begeistret for været, spøkte Lunde i den lille talen han holdt for Mentzoni, som tilsynelatende satte pris på den lille oppmerksomheten.

- Så flott, tusen takk skal du ha, svarte han Lunde.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.