Gå til sidens hovedinnhold

Her tar Ap-lederen opp mobilen mens han kjører

Fra nyttår kan man få to prikker i førerkortet om man bryter mobilforbudet under kjøring. NRK filmet da Jonas Gahr Støre brøt trafikkreglene.

NRK avslører fredag at Ap-leder Jonas Gahr Støre syndet mot trafikkreglene da NRK gjorde opptak med ham under en kjøretur i Hallingdal i oktober. På opptaket ser vi Støre plukke opp mobilen mens han kjører og at han taster mens han kjører.

Les også: Mobilbruk i bil skal straffes med to prikker

- Når du kjører i bil, bør du ikke snakke i mobiltelefon. De fleste biler har jo nå mekanismer hvor du kan få stemmen opp på høyttaler, så du ikke sitter sånn, sier Støre til NRK når han blir konfrontert med dette.

Støre beklager

- Hvis du har det på tape, så er det ikke bra, sier han.

I et annet opptak NRK har ser vi Støre som passasjer be sin rådgiver bryte reglene om påbudt kjøreretning i Oslo på vei ut av sentrum. Også dette beklager Støre overfor NRK.

Se NRK-opptaket her

- Et voksende problem

Trygg Trafikk og NAF er fredag ute med klare råd til folk som skal ut på veien i jula når det gjelder mobiltelefon: Ikke svar på tekstmeldinger mens du kjører.

Fra nyttår kan man få to prikker i førerkortet om man bryter mobilforbudet under kjøring.

- Uoppmerksomhet under kjøring er et voksende trafikksikkerhetsproblem i Norge. Trygg Trafikk er derfor fornøyd med at myndighetene ønsker å øke etterlevelsen av forbudet mot bruk av håndholdt mobiltelefon under kjøring og støtter forslagene som er på høring, uttalte Trygg Trafikk i sitt høringssvar til Samferdselsdepartementet i sommer.

44 meter på to sekunder

Trygg Trafikk peker på at når man for eksempel kjører i 80 kilometer i timen og er uoppmerksom i 2 sekunder, har bilen beveget seg 44 meter.

Trygg Trafikk sier bruken av håndholdt mobiltelefon under kjøring er svært utbredt i Norge, til tross for forbudet. Ifølge organisasjonen har mange opplevd farlige situasjoner i trafikken som følge av egen eller andres mobilbruk.

Les også: Trygg Trafikk lufter mobilforbud for syklister

Reklame

Siste sjanse i kveld: Halv pris på alt fra Comfyballs

Kommentarer til denne saken