RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Break (Break)

Her tar Shamu pelikanen

Sist oppdatert:
Snakk om å være på feil sted til feil tid.

GÅ RETT TIL DYRESIDEN

Midt under Sea World showet i Orlando gikk en pelikan inn for landing i bassenget. Spekkhoggeren Shamu lar seg ikke be to ganger, og sikrer seg en ekstra godbit før fôringstid.
Se videoen her. Artikkelen fortsetter under.


Unlucky Pelican Becomes Shamu Snack - Watch more Funny Videos

Populært show
Shamu show er den mest populære attraksjonen i Sea World. Navnet Shamu kommer fra den første hunnspekkhoggeren som noensinne ble fanget, og den skulle være ledsageren til Namu, en attraksjon i Seattle.

Spekkhoggerne gikk dårlig sammen, og Shamu ble dermed flyttet til San Diego Sea World. Siden har alle spekkhoggeren i Sea World fått artistnavnene Shamu, Ramu eller Namu.

Spekkhoggerne opptrer på Shamu stadion, som tar 5.500 tilskuere i Florida. De har også show i San Antonio og San Diego. Showet varer 20 minutter, og det kreves 30 millioner liter vann som holder ca. 13 grader.

Les mer fra Dittdyr.no:

Urtidens sexmontre avslørt

Krokodiller tok danskebåter

Feil fôr gir hunden eksem

Rovdyr
Spekkhoggere er ikke bare koselige som man kan få inntrykk av i Sea World. Pelikanen på fikk fram noe av naturen til rovdyrene. Den er den største arten i delfinfamilien, og jakter i stor skala på sjøløver, seler, hvalross og hvaler.

De er populære i fangenskap, og ble første gang sett i Vancouver i 1964. Fangenskap har vært kontroversielt, og flere organisasjoner har kjempet for å få en slutt på det.

Spekkhoggere i fangenskap har en sterkt redusert forventet levetid, fra 80 år i det fri til 40 år i fangenskap. Spekkhoggerne fikk stort fokus med filmen Free Willy fra 1993. Stjernen Keiko, som spilte Willy, ble sluppet fri i 2003, men døde kort tid etter da den ikke taklet overgangen til norske fjorder.

Har du noen gode norske dyrevideoer? Send tips til Dittdyr.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere