Her tar varmluftsballongen fyr og styrter

Foto: YouTube (Al Jazeera)

Flere av de berørte landene har bedt om å få innsyn i etterforskningen.

28.02.13 21:41

For Yvonne og Michael Renni fra Perth i Skottland skulle turen med varmluftsballongen være høydepunktet på Egypt-ferien, men det endte i tragedie. Yvonne ble drept og Michael ble alvorlig skadd da varmluftsballongen styrtet nær landsbyen Adabiya utenfor Luxor, skriver den britiske avisa The Guardian.

I alt 19 utenlandske turister ble drept i ulykken som skjedde tirsdag. En amatørvideo som først ble publisert på Al Jazeera viser hvordan ballongen tar fyr og styrter fra rundt 300 meters høyde ned i en åker.

(Se videoen nederst i saken)

Piloten, Momin Mourad Ali, overlevde, men med 70 prosent brannskader. Vitner sier han hoppet fra ballongkurven sammen med en passasjer.

Egyptiske myndigheter opplyser at flere av de berørte landene har uttrykt ønske om å få delta i etterforskningen, melder Associated Press ifølge Huffington Post torsdag.

Foto: Hagag Salama (Ap)

Hong Kong, Storbritannia, Japan og Ungarn kommer foreløpig ikke til å sende etterforskere, men de er gitt en rådgivende rolle i etterforskningen og skal holdes løpende oppdatert.

De foreløpige undersøkelsene antyder at ballongen var i ferd med å lande da en ledning viklet seg rundt en gassbeholder og brann brøt ut.

Etterforskerne samler all den informasjonen de kan få mens det er innledet en uavhengig etterforskning for å utelukke at det dreier seg om sabotasje.

VIDEO:Se video av styrten her. Publisert på YouTube av Associated Press.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag