*Nettavisen* Nyheter.

Her tenner han på

Foto: Politiet (Politiet)

Politiet etterlyser denne mannen som er filmet i det han tenner på ved Frammuseet.

13.03.09 22:49

Siden 28. februar har det vært seks branntilløp ved Sjøfartsmuseet på Bygdøy i Oslo. Natt til torsdag brant det igjen, i et båthus på Killingen, en øy på andre siden av Bygdøy.

Les også: Brann ved Frammuseet

- Vi ønsker resultater i denne saken så fort som mulig for å unngå at det skal skje en katastrofe, sier politioverbetjent Børre Walderhaug ved Oslo politidistrikt til Nettavisen.

- Det er alltid alvorlig å tenne på, men det som gjør denne saken svært alvorlig er at det her er snakk om nasjonale klenodier som kan bli ødelagt. Om det er hensikten til den eller de som tenner på, vet vi ikke, sier han.

Fredag kveld gikk Oslo politidistrikt ut med bilder fra et overvåkingskamera tatt 1. mars.

Se videoen her.

Videoen viser en mann mellom 15 og 25 år som tenner på en søppelcontainer utenfor Sjøfartsmuseet som ligger rett ved siden av Frammuseet. Gutten eller mannen har lyst hår og nordisk utseende. Han var iført en hvit jakke med sort hettegenser under, mørk bukse og mørke sko.

Videoen viser hvordan han tenner på og stikker først når det har tatt godt fyr i containeren.

Les også: - Åpenbart en gærning løs

- Det er foreløpig usikkert om vedkommende på denne videoen har noe med de øvrige branntilløpene på Bygdøy å gjøre, sier politioverbetjent Børre Walderhaug. Politiet har foreløpig ingen mistenkte i saken.

Politiet ber publikum ringe på telefon 47 48 48 67 eller 22 66 90 50 dersom noen kjenner igjen personen på bildet, eller om man har andre tips i saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.