*Nettavisen* Nyheter.

Her tok politiet 80-åringen for sexkjøp

Foto: (Politiet/Nettavisen)

Pensjonisten hevder han kun ga venninnen sin en 500-lapp for å kjøpe mineralvann.

12.12.13 12:56

OSLO TINGRETT (Nettavisen): Den 80 år gamle mannen ble i midten av juli i år stoppet av en politipatrulje på en parkeringsplass i Oslo. Påtalemyndigheten mener han har betalt for planlagt sex med en prostituert. Mannen selv blånekter for dette og har ikke godtatt forelegget på 25.000 kroner. Han møtte heller ikke opp i Oslo tingrett torsdag morgen.

I forkant av saken har han også uttalt til flere medier at han ikke har planer om å møte i retten. Dette hadde aktor fått med seg.

- Jeg ønsker å begjære saken fremmet selv om han ikke er til stede. Mannen er lovlig stevnet, og vi har ikke fått noen god grunn for at han ikke er kommet, sa politiadvokat Rita Parnaas innledningsvis. Og slik ble det.

Tildekkede ruter
Episoden skjedde en varm julikveld i år. Den godt voksne mannen og hans kvinnelige passasjer i 40-årene ble stoppet av en politipatrulje på Østensjø i Oslo.

I retten forklarte en av politibetjentene at de fattet mistanke om at det foregikk prostitusjon da de så bilen som sto parkert innerst på parkeringsplassen.

- Vi kjørte patrulje på kveldsvakt og passerte en parkeringsplass på Østensjø. Der så vi masse turgåere, samt en bil innerst ved skogen som var dekket til med klær foran vinduene. Jeg og makkeren min kjørte bort til bilen, gikk til passasjersiden og traff en dame som satt i baksetet. Ved siden av henne satt en mann i joggebukse og skjorta helt kneppet ned, forklarte politibetjenten i retten.

Tips eller innspill til saker? Kontakt Nettavisens journalist her!

Sprikende forklaringer
80-åringen og kvinnen ble deretter avhørt hver for seg. Forklaringene var mildt sagt sprikende.

Mens kvinnen bekreftet at hun hadde mottatt 500 kroner for et såkalt «kjøreligg», og fortalte at politiet kom rett før de skulle ha sex, forklarte pensjonisten først at han hadde plukket opp kvinnen i sentrum, og at han hadde gitt henne en 500-lapp for å kjøpe seg en brus i sommervarmen.

Han forklarte også at skjorten var nedkneppet på grunn av sommervarmen.

I en ny forklaring, kort tid etterpå, var historien endret. Da skal ha fortalt at han hadde kjent kvinnen i 15 år og at de kjørte på biltur sammen - og at han også denne gangen hadde gitt henne 500 kroner til en brus. Ifølge mannens nye forklaring kjørte han inn i en fortauskant og stoppet derfor på parkeringsplassen for å sjekke bilen.

- Deretter har han forklart at han og venninnen satte seg inn i bilen for å kjøle seg ned litt, sa aktor.

Kvinnen fortalte på sin side at mannen hadde kjøpt sex av henne flere ganger tidligere og at han var kjent i miljøet for å kjøre mye rundt i Skippergata.

Justerte ned bot
Til tross for at mannen ble konfrontert med at kvinnen hadde innrømmet at de hadde avtalt sexkjøp, benektet han at dette var tilfellet.

Han vedtok derfor ikke boten på stedet og møtte heller ikke opp i retten for å avgi forklaring.

Aktor Rita Parnaas valgte avslutningsvis å justere ned beløpet på boten fra 25.000 til 20.000 kroner.

- I forhold til kjøp av sex er det en fast bøtesats fra politiet i Oslo. Nå er dette snakk om et forsøk, og det skal straffes mildere. Handlingen var påbegynt og det var betalt, men ikke fullbyrdet, sa hun.

Dom er ventet denne uken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.