RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her treffer bølgen atomkraftverket

Her treffer Tsunamien atomkraftverket ved Fukushima Daiichi den 11. mars.
Her treffer Tsunamien atomkraftverket ved Fukushima Daiichi den 11. mars. Foto: REUTERS TV (REUTERS TV)
Sist oppdatert:
Nye bilder av tsunamibølgen som treffer atomkraftverket Fukushima Daiichi er lagt ut.

Mandag er det nøyaktig én måned siden megajordskjelvet og tsunamien rammet Japan, tok livet av tusenvis av mennesker og førte til radioaktiv lekkasje fra et av verdens største atomkraftverk.

Samme dag som innbyggerne på øystaten bøyde hodene og mintes de mange omkomne, rammet et nytt og kraftig jordskjelv med styrke 6,6 vest for Iwaki og ga en dramatisk påminnelse om hvilke krefter som er i sving under jordens overflate.

Les saken: Stort jordskjelv i Japan

På et tidspunkt var det varslet to meter høye bølger i Ibaraki-prefekturet, men tsunamivarselet ble senere trukket tilbake.

Video av bølgen
Selskapet som driver Fukushima Daiichi-anlegget, Tokyo Electric Power Company, kunne mandag presentere bilder og video fra 11. mars der vi ser tsunamibølgen treffe atomkraftanlegget der arbeidere og myndigheter i en måned har kjempet for å få kontroll over ødelagte reaktorer.

Arbeidet med å trygge det ødelagte atomkraftverket opplevde et nytt tilbakeslag med mandagens etterskjelv, men ifølge myndighetene er det ikke påvist noen nye sikkerhetsproblemer, melder Kyodo News.

Forsinket arbeidet
Innsprøytingen av kjølevann til problemreaktorene 1, 2 og 3 stanset i 50 minutter fordi strømforsyingen forsvant, men både strømmen og vannforsyningen ble gjenopprettet. Jordskjelvet førte til forsinkelser i arbeidet med å fjerne svært radioaktivt vann på området,

Flere enn 12.700 mennesker er bekreftet omkommet etter jordskjelvet og tsunamien 11. mars og nærmere 15.000 er fortsatt savnet, ifølge BBC News.

Ifølge Røde Kors er nærmere 200.000 mennesker fortsatt fordrevet etter katastrofen.

De fleste av de fordrevne bor i en av de over 2200 evakueringssentrene i 17 ulike distrikter (prefekturer), de fleste i Iwate, Miyagi og Fukushima.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere