*Nettavisen* Nyheter.

Her trener du billigst

Hvilket treningssenter er billigst? Få oversikten her.

19.02.07 14:08

(SIDE2): Selv om treningssentrene tilbyr ulike tjenester til deg som vil trene, så har vi allikevel valgt å sette opp en oversikt over hvor du kan trene billigst. Vi har tatt utgangspunkt i at du trener ved ett senter og at du melder deg inn for et år uten noen rabatter.

Samme tjenester
Noen av sentrene har begrensede og enklere tilbud i forhold til andre, men fokus har vært å finne sentre som fins i flere byer og som har tilbud både i sal og studio. Mange av sentrene har også de samme ekstratjenestene som personlig veiledning innenfor kost- og trening.

Dårlig prisopplysning
- Det er viktig at kundene får vite hva de ulike treningspakkene faktisk vil koste totalt sett, og at treningsproduktene innenfor samme senter er sammenlignbare slik at kunden kan velge den avtalen som passer hennes behov best, sier Berit Lagaard ved Forbrukerombudet.

Her er retningslinjer
- For noen år siden lanserte Forbrukerombudet retningslinjer for treningssentres markedsføring, prisopplysninger og kontraktsvilkår. I ettertid har vi gjennomført stikkprøver og kontrollaksjoner for å sjekke at treningssentrene overholder retningslinjene - noe de stort sett har gjort, sier Lagaard.

Her finner du Forbrukerombudets retningslinjer

BILLIGST

Friskis & Svettis
Her finner du Friskis og Svettis
Friskis & Svettis er opprinnelig et svensk konsept. I Norge er Friskis & Svettis organisert som en egen krets i Norges Mosjons- og Bedriftsidrettsforbund, som igjen er en del av Norges Idrettsforbund. Her får du tilgang til innebandy, stavgang, sal og timer. som blant annet Step og aerobic.

PRIS: 330 kr per måned for såkalt Gullkort som gjør at du kan trener når du vil og så mye du vil.

SLIK MARKEDSFØRER DE SEG:

«Vi legger vekt på at treningen skal være enkel og effektiv og ha mye bevegelsesglede.»

BILLIG, MEN BEGRENSET

Puls
Her finner du Puls
Her kan du få akupunktur, fysioterapi og vektkontroll-kurs. Treningsmessig får du tilgang til daglige timer med aerobic-lignende timer, vektrom, stavgang-turer og yoga. Timene er begrensede i forhold til større kjeder som Sats og Elixia.

SLIK MARKEDSFØRER DE SEG:

«Senteret har et idretts- og fysioterapiutdannet personale. Dyktige og motiverte treningsveiledere og fysioterapeuter venter deg på PULS Bjerke.»

390 kr per måned

MIDT PÅ TREET

NIMI
Her finner du NIMI

NIMI tilbyr blant annet aerobic, sykkel, jazz og styrketimer.

PRIS: 400 kroner per måned

SLIK MARKEDSFØRER DE SEG:

«I tillegg til mosjons – og idrettstrening individuelt og i grupper, har vi her også et omfattende tilbud om rehabiliteringstrening i grupper. »

Sats
Her finner du Sats
Her kan du trene i sal, studio og noen steder også squash, klatring eller svømming. Sats har timer som Sats Dans, Sats Box, og mindbody-trening som er yoga og pilates-inspirert. Sats har mange sentre og de fleste medlemmene velger medlemskap som gir tilgang på alle.

PRIS: 516 kr per måned for kort som gir deg tilgang til ditt lokale senter. (Sats Bronze)

Innmelding: 390 kroner.

(Sats oppgir ikke en pris for medlemskap og prisene varierer veldig fra senter til senter. Tallet er regnet ut fra et gjennomsnitt på de ulike sentrene).

SLIK MARKEDSFØRER DE SEG:

«SATS’ misjon er å få flere til å trene regelmessig. Treningen skal skje i bransjens mest tilgjengelige og trivelige sentre, som tilbyr morsom og effektiv fysisk aktivitet for flest mulig vanlige, voksne mennesker.»

DYREST

Elixia
Her finner du ELIXIA
I Norge har ELIXIA 17 treningssentre for deg som vil styrke kropp og sjel og oppnå resultater.

PRIS: 600 kr per måned for et vanlig treningskort ved ditt lokale senter, men for å trene ved alle sentrene betaler du bare 10 kroner mer. Her får du trene yoga, bosu, aerobic, dans og i studio med vekter og apparater.

Innmelding: 860 kroner.

SLIK MARKEDSFØRER DE SEG:

«ELIXIA tilbyr et bredt utvalg av trenings- og velvære tjenester til sine medlemmer, inkludert styrketrening, kondisjonstrening, vekttrening. ELIXIA tilbyr også ulike former for gruppetrening, som aerobic inspirerte timer, kondisjons timer, kampsport, yoga og sykling.»

Andre sentre:

Nautilus - Nautilus Gym & bad

Nautilus har sentre i ulike deler av landet, og her kan du både svømme, trene styrketrening ved apparatene og enkelte steder har også timer med aerobic og spinning.

Det koster 290 kroner per.måned.

Jimu - Jimu- «nøkkelen til effektiv trening»

Kun Oslo og Asker
Du betaler 79 kroner i uken. Her får du kun studio-trening men også Virtuell spinning – en ny form for gruppetrening der du kan sykle når det måtte passe deg. Storskjermen i spinningssalen vil uavbrutt kjøre program av varierende vanskelighetsgrad til musikk.

Oxigeno - «Oxigeno - Mer enn trening»

Kun Oslo
Styrke- og kondisjonssal på ca. 750 kvm, med alt av moderne treningsutstyr. Spinning-sal med 50 sykler. Aerobic, step og andre konsepter i tre forskjellige saler. Du betaler 559 kroner per.måned.

Treningshuset Turnhallen - Treningshuset

Kun Oslo
Du betaler 395 kroner per.måned hvis du binder deg for et år. Her kan du trene kickboksing, dansetimer, aerobic, aerobic i basseng eller innebandy.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.