*Nettavisen* Nyheter.

Her trygler de for sine liv

Foto: Afp (Afp)

- Dette kan bli siste gang vi snakker med dere, sier de europeiske gislene. Se video.

26.10.11 12:31

Pakistansk Taliban har frigjort to videoer av et sveitsisk par som ble tatt til fange i juli måned.

Taliban har påtatt seg ansvaret for bortføringen av Olivier David Och (31) og Daniela Widmer (28), som ble bortført i Loralai-distriktet i den pakistanske Baluchistan-provinsen.

I videoene, som ble lagt ut på nettsidene til den pakistanske tankesmia FATA Research Centre tirsdag, trygler sveitserne for sine liv. I den ene videosnutten henvender det mannlige gisselet seg til amerikanske myndigheter og ber dem om å løslate Aafia Siddiqui, som er en amerikansk-pakistansk terrordømt kvinne som sitter fengslet i USA.

- Vi er i fare
Och henvender seg også til pakistanske myndigheter og ber dem om å løslate pakistanske Taliban-medlemmer.

- Vi er i fare. Vær snill og løslat Aafia Siddiqui fra USA, og vær snill og løslat Taliban-fanger i Pakistan, sier sveitseren Olivier David Och, ifølge den pakistanske avisen The Nation.

I den ene videoen sitter gislene på bakken med hendene bundet. Rett bak dem står det fire maskerte menn med automatgevær rettet mot gislene.

Begge gislene ser etter forholdene ut til å være i god behold, men det sveitsiske paret uttrykker også frykt for å bli drept.

- La dem gå fri fordi vi befinner oss i en svært spent situasjon og har store problemer. Om dere ikke gjør det, så tror jeg dette blir siste gang vi snakker til disse regjeringene, sier sveitseren i den ene videoen.

- Krever løsepenger
Taliban skal også ha krevd fem millioner dollar i løsepenger fra sveitsiske myndigheter mot å løslate paret.

I den første videoen, hvor gisselet snakker engelsk, holder det mannlige gisselet fram en utgave en pakistansk dagsavis som er datert 13. august i år, for å bekrefte at han ennå er i live.

Tankesmia FATA Research Centre skriver på sine nettsider at denne videoen antakelig ble filmet rundt 20. august, ettersom det tar tid å få tilgang på en fersk dagsavis i krigssonen der de trolig befinner seg.

I den andre videoen, hvor han snakker tysk, holder det mannlige gisselet fram en avis som er datert 15. september. FATA Research Centre tror denne videoen ble filmet rundt 20. september.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.