Gå til sidens hovedinnhold

Her var det 32 minus

Nå er det kaldt overalt, og i morges krøp gradestokken helt ned til 32 minus i Oppland.

OSLO (Nettavisen): Hutrer du eller sutrer du? Mens november var mild og nedbørrik, har desember innledet med å vise seg som den vintermåneden den er. Mandag morgen var det ned mot 32,3 på det kaldeste. Det var temperaturen som ble målt på en av værstasjonene på Filefjell: Kyrkjestølane i Vang kommune i Oppland.

Null var varmest
- Obsevasjonen er gjort klokka 07 mandag morgen, forteller statsmeteorolog Kristen Gislefoss til Nettavisen.

- Og det kalde været fortsetter?

- Ja, og jeg kan legge til at i natt ble det ikke målt over null grader noen steder i landet. Det eneste forbeholdet jeg tar er oljeinstallasjonene.

Sjekk ditt vær på Nettavisens værsider her

Og på en av årets kaldeste morgener, opplevde flere husstander i Hordaland og miste strømmen. Voss, Vaksdal, Granvin og Ulvik ble rammet, og det samme gjorde et større område i Åsane, skriver bt.no.

Uten strøm i to og en halv time
Kommunikasjonsrådgiver Anne Mette Tuvin forteller til ba.no at en kabelfeil førte til strømstans for flere i Bergen mandag morgen. I Flaktveitområdet var cirka 900 husstander uten strøm i i to og en halv time.

- Jeg merket vel at strømmen var borte litt over halv syv. Det var skikkelig kaldt da jeg stod opp, og det hjelper lite at jeg hadde vinduet på soverommet åpent, sier Annne Jenssen til BA.no klokken 0810.

Kommentarer til denne saken