*Nettavisen* Nyheter.

Her var det 3,5 minusgrader i natt

Foto: Scanpix

Det minnet ikke mye om sensommer i natt - minusgrader flere steder i Norge.

11.08.11 18:42

Vi har ikke kommet lenger enn til 11. august og mange har late feriedager friskt i minne. Likevel var det lite som minnet om sensommer natt til torsdag, spesielt ikke temperaturmessig.

Kaldest
Ifølge meteorolog ved Storm Geo, Camilla Albertsen, er det Grotli som står oppført med laveste temperatur etter nattens målinger. Her ble det målt 3,5 minusgrader.

- På Hovden og i Fokkstugu sank nattetemperaturen til -1,4 grader, sier hun til Nettavisen.

Også flere andre steder i landet krøp temperaturen under 0.

Ifølge Østlendingen gjelder dette for Folldal, Hjerkinn, Skåbu og Venabu.

Meteorolog Ingrid Bentsen sier til avisen at de kalde temperaturene kommer av at vinden har snudd, og at nordavinden fører med seg en kaldere luftstrøm. Dette gjør at soloppvarmingen kun skjer på dagtid. Bentsen opplyser om at dette er årsaken til at det blir kaldt flere steder, og at det er helt vanlig med døgnlige variasjoner.

Som kontrast var den varmeste temperaturmålingen 12,5 grader og ble registrert på Jomfruland Fyr.

Er høsten på vei?
Det ville være en overdrivelse å si at sommerværet har vært fantastisk og vedvarende i år, men betyr minusgrader at sommeren er over for godt?

- Jeg synes nok det er litt tidlig å kalle det høst. Det er fortsatt sommer, men om det blir flere fine dager utover i august er for tidlig å spå, sier meteorologen til avisen.

Kaldere enn normalt
Storm-meterolog Roar Inge Hansen uttalte onsdag til Nettavisen at temperaturene er lave for å være denne tiden på året:

- Temperaturmessig ligger vi lavt i forhold til årstiden. På Østlandet og Sørlandet vil ikke temperaturen overstige 20 grader, mens den kryper ned mot 10 – 12 grader lenger nordover, opplyste Hansen.

Torsdag og fredag kommer en høytrykksrygg mot oss som vi gi opphold og fint vær i Sør-Norge og Midt-Norge. Nord-Norge vil få regnbyger.

- Dette vil snu i helgen, da vil det bli mer nedbør på Østlandet og Sørlandet, mens det blir bedre i Nord-Norge. Alt i alt får vi en ustabil uke med mye forskjellige typer vær, opplyser meteorologen.

Nyt Østlandsværet mens du kan
Meterologen sier imidlertid at det blir en kortvarig bedring av været på østlandet denne uken og frem mot helgen. Mange er spesielt opptatt av været disse dagene på grunn av Øya-festivalen.

- Skal du gå tørrskodd på festival vil jeg værmessig anbefale torsdag og fredag. Både onsdag og på lørdag blir det en del regn på Østlandet. De siste 24 timene har det falt 25 millimeter regn på Blindern, noe som er ganske mye, sa Hansen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag