RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her var Dylan (7) innesperret

Foto: COR (AFP)
Sist oppdatert:
Ble holdt innesperret i mørkt rom i flere år. Frankrike er rystet.

Siden Dylan var liten har hans foreldre, en 42 år gammel mann og en 35 år gammel kvinne, holdt ham innesperret i det lille rommet i familiens hus.

Den tynne og forskremte gutten ble funnet av politiet denne uken sittende naken på en seng i et celle-lignende rom i byen Millau, sør i Frankrike torsdag, ifølge TimesOnline.

Madrass full av urin
Det var et grufullt syn som møtte politiet da de kom til stedet: Lyset var slått av, døra var låst og lysbryteren var på utsiden av rommet. Dersom han ville på do fikk han ikke bruke toalettet, men måtte gjøre fra seg på rommet. Da Dylan ble funnet, var madrassen han satt på full av urin, ifølge avisen.

- En fengselscelle hadde vært mer komfortabel, sier statsadvokat Patrick Desjardins.

Aldri vært på skolen
Gutten har aldri vært på skolen, han har aldri vært hos en lege og har aldri fått lov til å leke med andre barn.

Dylans foreldre er pågrepet, og har sittet i lange avhør. Faren er siktet for gjentatt fysisk mishandling. Han risikerer å måtte sone 15 år for udådene.

- Slag mot kroppen
- Det er ikke snakk om dask eller ris på rompa, men reale slag mot kroppen, sier politisjef Eric Delchambre i Millau til avisa.

Sjuåringen er fraktet til sykehus for en utdredning som vil ta rede på omfanget av mishandlingen. Når han skrives ut skal Dylan overlates til et fosterhjem slik lillebroren hans allerede er blitt.

En jordmor avla familien et hjemmebesøk etter lillebrorens fødsel, og hun reagerte på Dylans tilstand. Sosialtjenesten ble varslet, men det skulle likevel ta mange måneder før foreldrene ble kalt inn til et møte. Etter gjentatte ubesvarte innkallelser ble politiet til slutt kalt inn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere