RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her vasker halvparten ikke hendene etter toalettbesøk


DROPPER HÅNDVASKEN: Ikke alle vasker hendene automatisk etter å ha besøkt toalett.
DROPPER HÅNDVASKEN: Ikke alle vasker hendene automatisk etter å ha besøkt toalett. Foto: Skjermdump
Sist oppdatert:
Nederland på jumboplass i en ny oversikt.

En ny undersøkelse avslører folks toalettvaner. Det er nemlig ikke alle som er like flink til å vaske hendene etter å ha gjort sitt fornødne, skriver Independent.

I Nederland er det minst sannsynlig at man vasker hendene med såpe og vann etter et toalettbesøk, ifølge Gallup International.

Bare halvparten av de spurte svarte at de automatisk vasket hendene. Til sammenligning vasker 96 prosent av de spurte i Bosnia-Hercegovina hendene etter et toalettbesøk.

Andre land som viker unna håndvasken er Italia. Her opplyser bare 57 prosent av de spurte at de vasker hendene. Det samme gjelder for Spania og Frankrike, med i overkant av 60 prosent av de spurte som svarer det samme.

Foruten Bosnia-Hercegovina er det Moldova og Portugal som topper listen. Norge er ikke med på oversikten fra Gallup International. Det er derimot nesten alle våre naboland.

I Sverige sier 78 prosent at de vasker hendene etter et toalettbesøk. Det samme tallet gjelder for Island, mens Finland følger hakk i hæl.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere